Energimærkning hos Gastech-Energi

Energimærkning af varmeanlæg er blevet lovpligtig. Det vil sige, at du fra nu af altid kan se oplysninger om forbrug og effektivitet, når du kigger på naturgasfyr, varmepumper, solvarme, varmtvandsbeholdere og vandvarmere.

Hvad betyder det for dig?

Du kan spare penge og energi ved at vælge det mest effektive varmeanlæg. Du køber nemlig også et energiforbrug og en effektivitet med, når du vælger din nye varmepumpe eller gasfyr.

Hos Gastech-Energi har vi kun de mest effektive naturgasfyr og varmepumper på markedet. Når du skal vælge din fremtidige løsning, kan det dog stadig være fordelagtigt at se på de enkelte modeller og deres forbrug og effektivitet.

Hvad kan du se ud fra energimærket?

Energimærket viser effektivitet, energiforbrug og andre relevante faktorer. Alle varmepumper, gaskedler og vandvarmere skal have energimærket på skalaen fra A++ til G. Her er A++ det mest effektive og G det mindst effektive.

Hvis din varmeløsning indeholder flere komponenter – såsom solvarme – har din løsning også et pakkemærke. Det vil sige, at du kan se energiklassen for både din primære opvarmningskilde og for den samlede løsning. Her kan du også se, hvad pakken indeholder.

Energimærkning af varmepumpe

Varmepumpers energimærke skal ud over energiklassen vise oplysninger om ydelsen i kilowatt i forskellige klimaer. Derudover skal den også vise støjniveauet i dB – både fra de udendørs og de indendørs komponenter.

Energimærkning af gasfyr

Gaskedler skal ud over energiklassen indeholde oplysninger om ydelse i KW, støjniveauet i DB, oplysninger om brugsvandsstørrelsen og energiklassen for varmtvandsproduktion.

Energimærkning af vandvarmere

Energimærkningen af vandvarmere skal indeholde en række oplysninger ud over energiklassen. Disse indbefatter brugsvandsstørrelse, effekt i KW og støjniveau i dB.

Har du spørgsmål? Tøv ikke med at spørge os om yderligere information vedr. vores produkter på enten tlf. 8742 5959 eller salg@gastech.dk.

Comments are closed.