Miljøvenlig varme i industrien

Brænderstyringer

Gastech-Energi kan tilbyde at designe styringer til alle typer af brændere. Brænderstyringerne udføres, så de er mest muligt brugervenlige; dvs. veldokumenterede og overskuelige samtidig med, at de lever op til de nyeste standarder.

Vi rådgiver gerne vores kunder i valg af den rigtige brænderstyring til den aktuelle applikation, og vi vejleder i forståelse og tolkning af de forskellige standarder for brænderstyringer.

Vi leverer blandt andet:

  • Brænderstyring som en integreret del af procesudstyret
  • Brænderstyringer der opfylder processtandard med SIL-niveau iht. egen risikovurdering
  • Assistance til udførelse af risikovurdering på procesanlæg
  • Brænderstyring med komponenter i ATEX-klassificeret område.
  • Brænderstyring med PLC, hvor man undgår ”black box” til varetagelse af sikkerhedsfunktioner, så man får en ren PLC-tavle.

Individuelle styringer til procesanlæg

Til enhver brænder hører en styring til at varetage sikkerhedsfunktioner som skylletider, tændingstider, overvågning af flamme og lastregulering. Vi skræddersyr hver enkelt styring til den enkelte brænder med henblik på at opnå en optimal totalløsning med høj driftssikkerhed.

Vi rådgiver gerne om, hvilken løsning der passer bedst til det aktuelle anlæg, og vi udfører alt fra simple relæstyringer til avancerede elektroniske PLC styringer. Vi går aldrig på kompromis med kvalitet og komponentvalg, så det sikres, at det er en løsning af høj kvalitet, der overholder de nye standarder.

Tidssvarende komponenter

Komponenter benyttet i brænderstyringer, har typisk en levetid på 10 år. Alligevel ser vi jævnligt styringskomponenter med en alder på to-tre gange den anbefalede levetid.

For at sikre sig mod driftsstop er det derfor en god idé at udskifte en sådan ældre styring med en ny – med de mange fordele, der følger med en moderne styring. F.eks. overførsel af data til SRO via en BUS-forbindelseeller adgang til informationer på en tydelig touch-skærm direkte på brændertavlen.

Energioptimering

Ved at skifte til en elektronisk modulerende styring med iltsonde, sikres det, at brænderen altid kører på den optimale gas-luft blanding. Det kompenserer for svingende gaskvalitet, uden at brænderen mister effekt og bidrager dermed til energioptimering af anlægget.

Ved at montere en frekvensomformer på en forbrændingsluftblæser kan der opnås yderligere betydelige energibesparelser. Som en tommelfingerregel kan man sige, at hvis omdrejningerne sænkes med 20%, spares der 50% på energiforbruget.

Gastech-Energi kan tilbyde at designe styringer til alle typer af brændere.

Gastech-Energi kan lave individuelle styringer til procesanlæg

Vil du ringes op?

Kontakt os på telefon 8742 5979 eller mail i-salg@gastech.dk hvis du vil vide mere om hvad vi kan tilbyde dig. Du kan også udfylde formularen – så ringer vi dig op.