Moderne og intuitive styringer

Den moderne, elektroniske brænderstyring på Løsning Fjernvarmeværk forbedrer både forbrændingskvaliteten og virkningsgraden. Samtidig nedsætter den strømforbruget. Find ud af mere om vores brænderstyringer nedenfor.

vi leverer brænderstyringer

Udskiftning af forældede brænderstyringer

Gastech-Energi er Danmarks førende leverandør af avancerede brænder-løsninger til erhverv, hvad enten det drejer sig om rumopvarmning, proces-opvarmning eller luftrensning. Vores løsninger spænder fra simple kom-ponentleverancer til komplette, energioptimerede systemløsninger med lavest mulige CO2-udledning.

Komponenter i brænderstyringer har typisk en levetid på 10 år. Alligevel ser vi jævnligt styringskomponenter med en alder på to-tre gange den anbefalede levetid. For at sikre sig mod driftsstop er det en god idé at udskifte de forældede styringer med nye, som har med de mange fordele, der følger med en moderne styring. F.eks. overførsel af data til SRO via en BUS-forbindelse eller adgang til informationer på en tydelig touch-skærm direkte på brændertavlen.

Ved at skifte til en elektronisk modulerende styring med iltsonde sikrer man desuden, at brænderen altid kører på den optimale gas-luftblanding. Det kompenserer for svingende gaskvalitet, uden at brænderen mister effekt, og bidrager dermed til energioptimering af anlægget.

Ved at montere en frekvensomformer på en forbrændingsluftblæser kan man opnå yderligere betydelige energibesparelser. En tommelfingerregel lyder, at der spares 50 procent på energiforbruget, hvis omdrejningerne sænkes med 20 procent.

Se eksempler på brænderstyringer

Toftlund Fjernvarmeværk

Installation af ETC Ratiotronic 6000 elek­tronisk brænder styring med iltstyring og frekvens­styret forbrændingsluftblæ­ser på Toftlund Fjernvarmeværk forbedrer både for­brændingskvalitet/virk­ningsgraden og nedsætter strømforbruget.

Løsning Fjernvarmeværk

Montering af ETC Ratiotronic 6000 elektronisk brænderstyring og frekvensstyret forbrændingsluftblæser forbedrer både forbrændingskvaliteten og virkningsgraden. Desuden er strømforbruget reduceret. Reguleres via intuitiv 10” skærm.

Frederiks Fjernvarmeværk

Udskiftning af eksisterende gasbrænder­styring til ETC Ratiotronic 6000 elektronisk brænderstyring. Hele styringen blev skiftet inkl. ombygning af brænderen. Brænderen indreguleres og betjenes via intuitiv 10,4” farve touchskærm.

her er et billede af industriafdelingen

Individuelle styringer til procesanlæg

Til enhver brænder hører en styring til at varetage sikkerhedsfunktioner som skylletider, tændingstider, overvågning af flamme og lastregulering. Vi skræddersyr hver enkelt styring til den enkelte brænder med henblik på at opnå en optimal totalløsning med høj driftssikkerhed.

Vi rådgiver gerne om, hvilken løsning der passer bedst til det aktuelle anlæg, og vi udfører alt fra simple relæstyringer til avancerede elektroniske PLC-styringer. Vi går aldrig på kompromis med kvalitet og komponentvalg, så det sikres, at det er en løsning af høj kvalitet, der overholder de nyeste standarder.

Vi leverer:

  • Brænderstyring som en integreret del af procesudstyret
  • Brænderstyringer der opfylder processtandard med SIL-niveau iht. egen risikovurdering
  • Assistance til udførelse af risikovurdering på procesanlæg
  • Brænderstyring med komponenter i ATEX-klassificeret område.
  • Brænderstyring med PLC, hvor man undgår ”black box” til varetagelse af sikkerhedsfunktioner, så man får en ren PLC-tavle.

Kontakt os for at høre mere om hvad vi kan gøre for dig og din virksomhed.

Kontakt salg
Billede af Facebooks logo Billede af LinkedIn logo Billede af Youtube logo

Få vores nyhedsbrev,

som giver dig værdifulde råd om vedligehold, energiforbedringer og sparetips til din varmeløsning.