Gasfyr: Energieffektiv opvarmning af dit hjem

Moderne teknologi og biogas er blandt andet med til at gøre gasfyr til en fortsat effektiv og god varmeløsning for mange danske hjem. Læs om fordelene ved nye kondenserende gasfyr, og bliv klogere på, hvorfor gasfyr stadig kan være en fremragende investering.

Glad familie i naturen

Få moderne og effektiv opvarmning med et gasfyr

Moderne og kondenserende gasfyr udnytter også den varme, der normalt ville gå tabt i røggasserne, ved at køle dem ned og genvinde varmen. I praksis sker det ved, at den røggas, der opstår ved forbrænding af naturgassen, nedkøles til 35-45°C, inden den sendes ud i skorstenen. I ældre olie- eller gasfyr har røggassen typisk en temperatur på mellem 100-170°C. Den kondenserende teknik betyder, at den fulde energi overføres til varmeanlægget, så varmen beholdes inde i huset.

Resultatet er:

  • Reducering af CO2-udledning
  • Maksimal udnyttelse af energien
  • Perfekt varmekomfort i hele huset
Bestil et tilbud

Hvad er et gasfyr?

Et gasfyr er et opvarmningssystem, der bruger naturgas og biogas som brændstof til at producere varme. Når gassen brændes, genereres der varme, som overføres til vandet i boligens varmesystem. Det opvarmede vand cirkulerer derefter gennem radiatorer eller gulvvarmesystemer for at opvarme hjemmet. Det opvarmede brugsvand opbevares i en varmtvandsbeholder, så der altid er varmt vand, når du har brug for det.

Med et ELCO gasfyr mærker du forskellen på varmeregningen med det samme, hvor du sparer op til 20% i forhold til ældre gasfyr. Men du vil også opleve at stå med et kvalitetsprodukt, der aldrig svigter, og som kræver minimalt vedligehold

ELCO kondenserende gasfyr i køkken

Gode grunde til at vælge et gasfyr

At vælge den rette opvarmningsløsning er afgørende for komfort og økonomi. Et gasfyr er en populær og effektiv løsning med mange fordele. De er økonomisk fornuftige at anskaffe og installere, især i områder med naturgas, og kræver kun montering af en indedel. Moderne gasfyr er kompakte og energieffektive, hvilket kan føre til betydelige besparelser på varmeregningen og reducere CO2-udledningen.

Hvilket gasfyr skal du vælge?

Når du vælger et gasfyr, er det vigtigt at overveje flere faktorer for at sikre den bedste løsning. Uden de rette overvejelser kan du ende med en dyrere drift eller utilstrækkelig varme. Gastech-Energi er klar til at rådgive dig og hjælpe med dimensionering.

Her er fire punkter, du bør overveje, når du skal vælge nyt gasfyr.

Få en mindre varmeregning med en af vores nøje udvalgte kondenserende gasfyr af højeste kvalitet.

ELCO Thision Mini

Gasfyr

ELCO THISION MINI

Thision Mini er et kompakt og elegant væghængt gasfyr fra ELCO, der kan installeres langt de fleste steder i boligen. Det kræver intet fyrrum. Betjeningen af gasfyret foregår via den brugerve...

Læs mere her
ELCO THISION XS PLUS

Gasfyr

ELCO THISION XS PLUS

Thision XS Plus er et af markedets mest avancerede og energibesparende gasfyr, der har en høj ydeevne og stor kapacitet. Alt i alt giver Thision XS Plus en effektiv drift, hvilket kan mærkes på varmeregningen. Alle dele, hvor der kunne være...

Læs mere her
ELCO THISION S PLUS

Gasfyr

Gaskedel Elco Thision S Plus

Thision S Plus 54 er en højeffektiv kondenserende gaskedel med ekstremt lave emissioner af NOx og CO, og samtidig har kedlen et stort moduleringsområde.

Thision S Plus 54 er velegnet i mellemstore installationer – som enkeltkede...

Læs mere her
Gastech-Energi servicemontør foran et gasfyr sikrer god driftsøkonomi

God driftsøkonomi

ELCO gasfyr har alle en særdeles god driftsøkonomi. Gasfyrene tilpasser sig det aktuelle driftsniveau, uden at det går ud over effektiviteten eller miljøet. Samtidig udnytter gasfyrene naturgassen maksimalt.

Nemme at placere

ELCO gasfyr er designede, så de nemt kan passes ind i et bryggers eller teknikrum. Det diskrete design og de kompakte mål gør det muligt at placere anlægget, hvor som helst.

Bestil tilbud

Sådan virker et gasfyr

Et gasfyr fungerer ved afbrænding af naturgas til opvarmning af boligen. Når gassen antændes, genereres der varme, som overføres til vandet i varmesystemet. Det opvarmede vand cirkulerer derefter gennem radiatorer eller gulvvarmesystem for at opvarme hjemmet. Moderne gasfyr er ofte udstyret med avancerede styringssystemer, der optimerer effektiviteten og sikrer, at der kun bruges den nødvendige mængde gas. Dette resulterer i en mere økonomisk og miljøvenlig opvarmningsløsning.

Kondenserende eller ikke-kondenserende gasfyr

Et kondenserende gasfyr fungerer ved at udnytte den varme, der normalt ville gå tabt i røggasserne. Når gassen brændes, produceres der varme, som opvarmer vandet i systemet. I et kondenserende gasfyr køles røggasserne ned, så vanddampen kondenserer og frigiver ekstra varme. Denne proces gør fyret mere effektivt, da det udnytter energien bedre og reducerer brændstofforbruget. Resultatet er en lavere varmeregning og en mindre miljøbelastning.

Lukket eller et åbent forbrændingskammer

Forskellen på et gasfyr med et lukket og et åbent forbrændingskammer ligger i, hvordan de henter luft til forbrændingen og håndterer røggasserne.

  • Et gasfyr med et lukket forbrændingskammer trækker luft udefra gennem en forseglet kanal og sender røggasserne ud gennem en anden forseglet kanal. Dette system er mere sikkert og energieffektivt, da det ikke påvirker indeluften. Alle moderne kondenserende gasfyr har et lukket forbrændingskammer og en dermed også en højere energieffektivitet.
  • Et gasfyr med et åbent forbrændingskammer trækker luft fra det rum, hvor det er installeret, og sender røggasserne ud gennem en skorsten. Dette kræver god ventilation i rummet og er mindre energieffektivt og sikkert sammenlignet med et lukket system. Gasfyr med åbent forbrændingskammer må ikke længere installeres og anses også for at være mindre sikre.

Vi har forhandlere i hele Danmark, så du kan nemt finde en lokal samarbejdspartner. Find en lokal forhandler.

Ønsker du et uforpligtende tilbud?

Så kontakt os på telefon 8742 5959 eller mail salg@gastech.dk. Du kan også udfylde formularen - så ringer vi dig op.
  • Felter markeret med * er påkrævet

Ofte stillede spørgsmål

Gasfyr pris: Hvad koster et nyt gasfyr med installation?

Hvis du skal udskifte et gammelt gasfyr med et nyt, skal du forvente en udgift på omkring 30.000 til 40.000 kroner inklusive selve fyret og montering. Hvis du derimod skifter fra et oliefyr til et gasfyr, vil omkostningen være cirka 50.000 kroner inklusive fyret og montering. Bestil et tilbud på et gasfyr for at få en pris på et gasfyr, der dækker dine behov.

Hvornår skal et gasfyr udskiftes?

Den gennemsnitlige levetid for et gasfyr er næsten 20 år, og mange gasfyr af høj kvalitet kan holde endnu længere. Helt generelt bør du udskifte dit gasfyr, når:

  • det bruger for meget gas
  • det kræver mange reparationer
  • det bryder helt ned
  • husstandens behov ændrer sig

Læs mere om hvornår du bør skifte dit gasfyr ud

Hvor ofte skal der fyldes vand på et gasfyr?

Det bør være tilstrækkeligt at fylde vand på gasfyret 1-2 gange om året, og i mange tilfælde er det slet ikke nødvendigt mellem servicebesøgene. Hvis du har behov for at fylde vand på mere end 2 gange om året, kan det indikere, at der er et problem med dit gasfyr, og du bør derfor kontakte en servicemontør.

Hvornår bliver gasfyr ulovligt?

Bliver naturgassen forbudt for danske boligejere? Og er det stadig en god idé at investere i et nyt gasfyr? Vi har skrevet en artikel, som forklarer, hvordan du er stillet, hvis du har et gasfyr eller overvejer at købe et nyt.

Læs hele artiklen her.

Hvad er naturgas?

Naturgas er et fossilt brændstof, der primært består af metan (CH4), men det indeholder også små mængder andre kulbrinter som ethan, propan og butan. Det dannes over millioner af år ved nedbrydning af organisk materiale under jordens overflade. Naturgas udvindes fra underjordiske reservoirer og bruges som en vigtig energikilde til opvarmning, elproduktion og som brændstof i industrien.

Naturgas er populær på grund af dens relativt lave CO2-udledning sammenlignet med andre fossile brændstoffer som kul og olie. Som en overgangsenergi kan naturgas hjælpe med at reducere afhængigheden af mere forurenende energikilder, mens der arbejdes mod en bæredygtig fremtid. Økonomisk set er naturgas ofte billigere end andre fossile brændstoffer, hvilket gør den attraktiv for både husholdninger og industrien.

Hvad er biogas?

Biogas er en vedvarende energikilde, der dannes ved nedbrydning af organisk materiale under anaerobe (iltfrie) forhold. Denne proces kaldes anaerob fordøjelse og foregår naturligt i miljøer som sumpe og lossepladser, men kan også kontrolleres i biogasanlæg. Biogas består primært af metan (CH4) og kuldioxid (CO2), men kan også indeholde små mængder andre gasser.

Biogas produceres typisk ved at nedbryde affaldsprodukter som husdyrgødning, spildevandsslam, madaffald og landbrugsrester. Det er en bæredygtig energikilde, fordi det udnytter affaldsmaterialer, der ellers ville blive betragtet som forurenende, og omdanner dem til nyttig energi.

Biogas kan anvendes til opvarmning, elproduktion og som brændstof til køretøjer. Når biogas opgraderes ved at fjerne urenheder og CO2, kan den omdannes til biometan, som har en kvalitet svarende til naturgas og kan distribueres gennem eksisterende naturgasnet.

Brug af biogas reducerer afhængigheden af fossile brændstoffer, og det bidrager til at mindske drivhusgasemissionerne, hvilket gør det til en vigtig komponent i overgangen til en mere bæredygtig energifremtid.

Er et gasfyr effektivt?

Ja, et gasfyr er generelt energieffektivt – især moderne kondenserende gasfyr. Disse fyr udnytter den varme, der normalt ville gå tabt i røggasserne, ved at køle dem ned og genvinde varmen. Dette gør dem meget effektive, da de kan producere mere varme med mindre brændstof. Derudover er gasfyr designet med avanceret teknologi, der optimerer forbrændingsprocessen og minimerer energitab. Automatiske styringssystemer sikrer, at fyret kun bruger den nødvendige mængde gas, hvilket yderligere reducerer spild. Samlet set betyder disse faktorer, at gasfyr kan levere en økonomisk og miljøvenlig opvarmning.

Kan man få tilskud til nyt gasfyr?

Nej, du kan desværre ikke få tilskud, når du køber et nyt gasfyr.

Er service på gasfyr lovpligtigt?

At opretholde optimal effektivitet og sikkerhed i dit gasfyr er en fremragende beslutning, der ikke kun påvirker dit hjem og økonomi positivt, men også miljøet. Regelmæssig kontrol sikrer, at dit fyr fungerer effektivt og sikkert, men det er ikke som udgangspunkt lovpligtigt med service på gasfyr. Medmindre du har et ældre gasfyr med åben forbrænding, hvor det er lovpligtigt at få foretaget eftersyn hvert 2. år.

Læs, hvorfor service til dit gasfyr er en rigtig god idé.

Hvad er en gaskedel?

En gaskedel er en enhed, der anvender naturgas eller biogas til at opvarme vand, som derefter cirkuleres gennem radiatorer eller gulvvarmesystemer for at opvarme et hjem. ’Gaskedel’ er altså et andet ord for gasfyr.

Billede af Facebooks logo Billede af LinkedIn logo Billede af Youtube logo
Bestil et tilbud

Få vores nyhedsbrev,

som giver dig værdifulde råd om vedligehold, energiforbedringer og sparetips til din varmeløsning.