Hvor lang er levetiden på et gasfyr?

Det er gemt godt af vejen og passer sig selv i det skjulte – og leverer varme og varmt vand dag efter dag, år efter år. Men hvor lang tid kan det egentlig holde, det trofaste gasfyr? Gastech-Energi passer knapt 60.000 gasfyr i Danmark, og vi kender deres historie ned til mindste detalje. Derfor kan vi ret præcist give et bud på holdbarheden. Vi har talt med kvalitetschef Michael Westergaard:

”Den gennemsnitlige levetid for et gasfyr er 19 år. Dette tal dækker dog over betydelige forskelle, og mange kvalitetsfyr kan sagtens holde op mod 25 år,” siger han og fortsætter: ”Der er fire grunde til at udskifte et gasfyr: Det bruger for meget gas, det kræver for mange reparationer, det bryder helt ned, eller dit behov ændrer sig.”

Lad os kigge på hver af dem:

Det bruger for meget gas

Dette er typisk for gasfyr, der er er mere end 15-20 år gamle. De er ofte baseret på en anden teknologi end i dag, hvor alle gasfyr er kondenserende og genanvender varmeenergien. Et gammelt fyr bruger derfor op til 25% mere gas end et nyt.

Prøv beregneren: Så meget kan du kan spare med et nyt gasfyr.

Det kræver for mange reparationer

Gentagne reparationer på et gammelt fyr er dyre. Selvom du har en serviceaftale, skal du ofte selv betale for de dyre reservedele. Der skal ikke skiftes mange dele, før det kan betale sig at købe et nyt gasfyr med bedre driftssikkerhed og økonomi.

Det bryder helt ned

Hvis et ældre fyr bryder helt ned, kan det være nødvendigt at udskifte det. Også fordi det kan være svært eller umuligt at skaffe reservedele til det. Ofte er prisforskellen på en stor reparation og et nyt fyr så lille, at en udskiftning er bedst.

Bestil et besøg og et tilbud

Dit behov ændrer sig

Hvis du bygger til og/eller får en væsentlig forøgelse af husstanden, kan du få behov for et nyt og kraftigere gasfyr. Tal med os om det.

”Som udgangspunkt skal du bruge din sunde fornuft og økonomiske sans, når du overvejer en udskiftning af gasfyret,” siger Michael Westergaard. ”Hvis du har et ældre kondenserende gasfyr, der kører uden den store vedligeholdelse, skal du beholde det, uanset alderen på det. Omvendt bør du skifte hurtigst muligt, hvis du har et gammelt, ikke kondenserende fyr og/eller mange servicetilkald og reparationer”.

Få en serviceaftale til dit gasfyr

Med en serviceaftale bliver dit gasfyr løbende vedligeholdt. Du er samtidig sikret gratis hjælp, hvis uheldet er ude – også i weekenden og på helligdage i hele fyringssæsonen.

Rådgivning

Hvis du er i tvivl om, hvor gammelt dit gasfyr er, eller om det bruger for meget gas, er du velkommen til at ringe til vores serviceafdeling på tlf. 7010 1550. Vi sidder klar til at besvare dine spørgsmål. Du får en ærlig rådgivning, og vi foreslår dig kun at skifte, hvis der er behov for det.

Læs om kondenserende gasfyr her

Case

Læs vores case om et gasfyr, som har 21 års jubilæum og kører fejlfrit. Læs casen her.