Gastech-Energi servicemontør under servicetjek

Hvor lang er levetiden på et gasfyr – og hvornår bør det udskiftes?

Dit gasfyr arbejder hver dag – hele året. Men hvor mange år kan du egentlig regne med, at gasfyret holder? Det kan vi give et ret præcist bud på.

Gastech-Energi passer knapt 60.000 gasfyr i Danmark, og vi kender deres historie ned til mindste detalje. Derfor kan vi ret præcist give et bud på holdbarheden. Vi har talt med kvalitetschef hos Gastech-Energi Michael Westergaard, som fortæller:

”Den gennemsnitlige levetid for et gasfyr er 19 år. Dette tal dækker dog over betydelige forskelle, og mange kvalitetsfyr kan sagtens holde op mod 25 år,” siger han. Er du i tvivl om, dit gasfyr er ved at skulle udskiftes, lyder Michael Westergaards 4 råd:

Du skal udskifte dit gasfyr, når

  • det bruger for meget gas,
  • det kræver mange reparationer,
  • det bryder helt ned,
  • husstandens behov ændrer sig.

Lad os kigge på hver af dem:

1: Det bruger for meget gas

Dette er typisk for gasfyr, der er er mere end 15-20 år gamle. De er ofte baseret på en anden teknologi end i dag, hvor alle gasfyr er kondenserende og udnytter energien i røggassen optimalt. Et gammelt fyr bruger derfor op til 25% mere gas end et nyt.

Prøv beregneren: Så meget kan du kan spare med en ny varmeløsning.

2: Det kræver mange reparationer

Gentagne reparationer på et gammelt gasfyr er dyre. Selvom du har en serviceaftale, skal du ofte selv betale for reservedele. Der skal ikke skiftes mange dele, før det kan betale sig at købe et nyt gasfyr med bedre driftssikkerhed og økonomi.

3: Det bryder helt ned

Hvis et ældre gasfyr bryder helt ned, kan det være nødvendigt at udskifte det. Også fordi det kan være svært eller umuligt at skaffe reservedele til det. Ofte er prisforskellen på en stor reparation og et nyt gasfyr så lille, at en udskiftning bedst betaler sig.

Tag endelig fat i os, hvis du er interesseret i et tilbud på et nyt gasfyr eller en varmepumpe.

4: Husstandens behov ændrer sig

Hvis du bygger til eller får energioptimeret (efterisoleret) din bolig, kan du få behov for en ny varmeløsning, der passer bedre til dit nye varmebehov”.

”Som udgangspunkt skal du bruge din sunde fornuft og økonomiske sans, når du overvejer en udskiftning af gasfyret,” siger Michael Westergaard. ”Hvis du har et ældre kondenserende gasfyr, der kører uden den store vedligeholdelse, skal du beholde det, uanset alderen på det. Omvendt bør du skifte hurtigst muligt, hvis du har et gammelt, ikke kondenserende fyr og/eller mange servicetilkald og reparationer. Det kan også være nu du skal overveje at skifte til en varmepumpe, der er væsentligt billigere i drift end et gasfyr”

Læs også: Kan det betale sig, at have en serviceaftale på gasfyret?

Få en serviceaftale til dit gasfyr

Med en serviceaftale bliver dit gasfyr løbende vedligeholdt. Du er samtidig sikret gratis hjælp, hvis uheldet er ude – også i weekenden og på helligdage i hele fyringssæsonen.

Vi deler vores viden og erfaring

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få relevante artikler, sparetips, gode råd om vedligehold, konkurrencer og meget mere.
Du vil modtage nyhedsbrevet ca. 2 gange om måneden, det er uforpligtende og kan til enhver tid afmeldes.

Tilmeld dig nyhedsbrevet her.