Hold øje med dette på dit gasfyr

Er du usikker på om dit gasfyr kører, som det skal? Her er nogle tegn, som du bør være opmærksom på.

Det er ikke altid tydeligt om dit gasfyr kører optimalt og er indstillet korrekt. Der er dog alligevel nogle ting, som du selv kan holde øje med, og som du skal reagere på.

Læs også: Er det en god idé fortsat at have gasfyr eller skal du kigge på alternativer?

Hold øje med disse 3 tegn:

  • Hold øje med om dit gasforbrug stiger uden grund. Aflæs gerne gasmåleren hver måned og skriv det ned.
  • Vær opmærksom på om dit gasfyr lyder anderledes end det plejer. Larmer det eksempelvis mere? Eller laver en ny lyd?
  • Vær opmærksom på fugt i det rum, hvor dit gasfyr er installeret. Er der meget fugtigt, kan det skyldes dårligt aftræk. I dette tilfælde skal gasfyret stoppes, døre og vinduer skal åbnes, og en servicetekniker skal tilkaldes.

Oplever du en eller flere af disse tegn, bør du få en servicetekniker til at gennemgå dit gasfyr. Har du i forvejen en serviceaftale hos os, har du frie tilkald og du kan altid ringe og få råd, hjælp og vejledning – også i weekenden og på helligdage i hele fyringssæsonen.

Læs mere om vores serviceaftaler her.

Når du har et gasfyr, er det vigtigt at tjekke, at vandtrykket altid ligger mellem 1 og 2 bar. Både et for højt og for lavt vandtryk kan ødelægge dit gasfyr. Er trykket for lavt, skal der påfyldes vand. Er det for højt, skal der lukkes vand ud. Hvis vandtrykket gentagne gange er for højt, skal anlægget tilses af en servicetekniker.

Læs også: Se, hvordan du tjekker vandtrykket og fylder vand på gasfyret.

Hvor ofte skal et gasfyr serviceres?

Et gasfyr skal serviceres i henhold til fabrikantens anvisninger, hvilket typisk er 2 år for kondenserende gasfyr og 3 år for ikke-kondenserende gasfyr. Gasfyr med åben forbrænding skal minimum have udført service hvert 2. år. Har du en serviceaftale, sørger vi for at efterse og vedligeholde dit gasfyr hvert 2. år. Er du i tvivl, eller har du spørgsmål omkring dit gasfyr, er du meget velkommen til at ringe eller skrive til os.

Vi deler vores viden og erfaring

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få relevante artikler, sparetips, gode råd om vedligehold, konkurrencer og meget mere.
Du vil modtage nyhedsbrevet ca. 2 gange om måneden, det er uforpligtende og kan til enhver tid afmeldes.

Tilmeld dig nyhedsbrevet her.

Få en serviceaftale til dit gasfyr

Med en serviceaftale bliver dit gasfyr løbende vedligeholdt. Du er samtidig sikret gratis hjælp, hvis uheldet er ude – også i weekenden og på helligdage i hele fyringssæsonen.