GRØN DONATION

Vi støtter grønne ildsjæle

Vi støtter klubber, foreninger og skoler, der gør noget særligt for vores natur og klima.

Vinderen af forårets afstemning blev:

1. Helsingør Spejdergruppe. Det Danske Spejderkorps

Nedenfor kan du se alle deltagerne fra foråret 2023.
Du kan se alle tidligere vinderne af Grøn Donation her.

Næste ansøgningsrunde bliver til efteråret 2023. Datoen er ikke fastsat endnu.

Følg med i Grøn Donation ved at følge os på Facebook eller tilmelde dig vores nyhedsbrev. Så bliver du løbende holdt opdateret.

Vinder
1. Helsingør Spejdergruppe. Det Danske Spejderkorps Vi vil gerne udvide vores muligheder for at komme endnu mere på tur ud i naturen – med overnatninger i shelter og lækker bålmad på menuen.
Ude i naturen trives spejderne allerbedst – samtidig med at de udvikler sig max!
Holsted Golfklub Vores projekt går ud på at få sat rigtig mange stærekasser op rundt på banen. Disse skal være med til at afhjælpe, at råger ikke terroriserer vores bane om vinteren og ødelægger græstæppet.
Lions Dragør Vi har etableret to bistader i forbindelse med en kommunal blomstereng. Disse benyttes til undervisning af eleverne i 6. klasse på kommunens skoler. Derudover uddeler vi blandinger af hjemmehørende blomsterfrø i lokalområdet.
SFO Skovvang. Skovvangskolen i Hammel For at få dyrelivet helt tæt på har vi sammen med børnene i SFO bygget et kæmpe insekthotel og en del fuglekasser. Fuglekasserne er hængt op i skolegårde og i omkringliggende træer. To dage efter ophæng blev to fugle spottet i en fuglekasse.
Kridthuset Daginstitutionen Kridthuset vil have bearbejdet jorden og plantet en masse blomster, der kan gøre et ubenyttet areal til et paradis for insekterne.
Stop Spild Lokalt Bagsværd Vi vil etablere reoler i vores butik "Oasen", så vi lettere kan opbevare den overskudsmad, som vores frivillige indsamler.
Natur og Ungdom Sydsjælland Vi arbejder ud fra grøn omstilling og bruger naturens ressourcer på en bæredygtig måde. Vi arbejder med vores natur, så børnene forstår, hvorfor naturen er så sårbar. Ved at være i naturen kan de bidrage til, hvordan man genopretter natur/miljø.
3. Lyngby Gruppe Vi vil gerne fortsætte med at kunne lære og formidle om naturen i vores hytte "Mammutlund". Hytten har brug for kraftig vedligehold.
Nordic Whales I takt med klimaforandringerne kommer flere hvaler til Danmark. I den forbindelse vil Nordic Whales sprede budskabet og uddanne danskerne i, hvad man kan gøre for at hjælpe dem.
Hendriksholm Skole og SFO Hendriksholm Skole og SFO er profilskole UNICEF rettighedsskole og Grøn Skole med fokus på teknologi og innovation. Eleverne arbejder med børnedemokrati og er medborgere i et højteknologisk, demokratisk samfund.
Danmarks civile hundeførerforening i Jyderup Danmarks civile hundeførerforening i Jyderup vil gerne have bygget en overdækning til deres terrasse, så de kan nyde den natur og de vilde blomster, som de selv har været med til at skabe.
Medborgerhuset for Asdal sogn Vi har plantet forskellige buske og planter, til gavn for områdets dyr såsom: Isfugle, egern, masser af forskellige fugle, masser af insekter, salamandere, haletudser og småfisk.
Grundejerforeningen Lillerød Park Fælles jordvarmeanlæg udført med lodret boring. Varmeforsyningen herfra forventes at være 25-35 % billigere end ved individuel varmeforsyning med luft-til-vand varmepumper.
Cyklistforbundet Roskildeafdeling Vi har bl.a. opbygget 4 faste cykelhold med faste turdage, hvor miljø, klima og sundhed er i højsædet. Disse ønskes udbygget og videreført.
Gøre det attraktivt at benytte cyklen til transport og fritid (energi- og miljøvenligt samt sundhedsfremmende)
Ebberup Borgerforening Opgradering af den lille Park (Det grønne område) Hjertet i Ebberup. Skulpturer i træ af forstørrede insekter og andre dyr, som børnene kan sidde og lege på.
Grundejerforeningen Laveskov Alle Vi vil gerne have behandlet mere af vores 1,5 tønder land, så der kan laves flere "oaser" med buske, blomster og træer til glæde for insekterne.
Stutsborg Rideklub Vi gør meget ud af at passe på klima og natur. Fx har vi lige fået sat solceller på ridehus og stald, så vi får mere bæredygtig strøm. Vi har opsamling af regnvand, som bruges til vanding af baner. Mødding bruges til gødning af økologiske champignon.

Følg os på Facebook eller tilmeld dig vores nyhedsbrev, og følg med i afstemningen og se vinderen.