Akut nedbrud?
Virker dit gasfyr eller din varmepumpe ikke?

Ring til os på
70 10 15 50
(1.okt-30.apr) Alle dage 7.30-22
(1.maj-30.sep) Man-tor 7.30-16. Fre 7.30-15.30
Meld din fejl via e-mail her

Grøn Varme

Hvad er grøn varme?

Grøn varme er varme baseret på energikilder med lav eller ingen CO2 udledning, med maksimal energiudnyttelse uden spild og forurening. Naturgas, sol og biogas er hovedenergikilderne i grøn varme – energien omsættes til varme i kondenserende gaskedler, varmepumper og solvarmeanlæg.

Naturgas

Naturgas er den klassiske grønne energikolde. En høj energiudnyttelse betyder lav CO2 udledning. Siden naturgassen blev indført i Danmark i 1980’erne har den sparet miljøet for millioner af tons CO2.

Solenergi

Solen er en CO2 fri energikilde. Den udnyttes direkte i solceller og solvarmeanlæg, og indirekte i varmepumper, der udnytter den solvarme der opsamles i jord eller luft.

Biogas

Biogas fra landebrugsaffald er en såkaldt CO2 neutral energikilde. Den udleder samme mængde CO2 som naturgas, men da CO2 udledningen ville være den samme hvis affaldet formuldede, tæller udledningen ikke med i CO2 regnskabet. Det samme gælder for brænde, træpiller og træflis.

De grønne produkter

Nye tider

Tiden hvor grønne varmekilder var store, klodsede og larmende anlæg er forbi. Alle vore produkter er veldesignede, kompakte og passer ind i moderne hjem. For eksempel kan mange Geminox kondenserende naturgasfyr gemmes i et køkkenskab. Jordvarmeanlæg fra CTC fylder kun som et køl/fryseskab og luftvarmepumperne kan placeres diskret bag huset.

Naturgasfyr

Grønne naturgasfyr fra Geminox er med den nyeste generation kondenserende teknologi. I forhold til et ældre naturgasfyr på 10-15 år opnås besparelser på op til 20% på varmeregningen og en reduktion af CO2 på 2-3.000 kg om året. Ved et ældre oliefyr er besparelsen væsentligt større.

Biogasfyr

Biogasnettet er i princippet naturgas, men kvaliteten kan være mere svingende. Det stiller krav til fyret. Alle vore grønne naturgasfyr er forberedt for biogas, og kan umiddelbart udnytte denne energikilde.

Varmepumper

Luft- og jordvarmepumper fra CTC er blandt de mest moderne i verden. De er højtydende og kompakte.

Solvarmeanlæg

Solvarmeanlæg udnytter solens energi direkte og kan give et godt tilskud til opvarmning af boligen og varmt vand. Et solvarmeanlæg skal kombineres med andre opvarmningsformer.

Skift til grøn varme nu.
Hver dag du venter koster dig penge!

Besparelser betaler for anlægget

Investering i grøn varme, er ikke blot en god investering for miljøet og samvittigheden. Det giver også væsentlige økonomiske fordele. Du vil tjene penge fra dag 1, og i langt de fleste tilfælde vil besparelserne betale hele investeringen set over en 5- eller 10-årig periode. Jo ældre det eksisterende varmeanlæg er, jo større er besparelsen, og jo hurtigere tjener det sig selv hjem. Se eksemplerne herunder.

Priseksempler

Fra ældre naturgasfyr til nyt naturgasfyr

Ved udskiftning af 15-20 år gammelt naturgasfyr med et forbrug på ca. 17.000 kr. om året opnås en besparelse på ca. 3.300 kr. pr. år. Eller ca. 20%. Dertil en besparelse på service de første 4 år. Dette betaler nærmest for det nye naturgasfyr. Derudover kan du forlænge din garanti i op til 15 år, hvilket giver dig kendte lave omkostninger.

Fra oliefyr til naturgasfyr

Du har et hus med varmebehov på 18.300 kWh (gennemsnit i Danmark) og et ældre oliefyr med et olieforbrug på 2.440 liter. Pris pr. liter 10,80 kr. Samlet omkostning 26.352 kr. pr. år. Skift til nyt kondenserende gasfyr med et årsforbrug på 1.650 m3 gas a 8,40 kr. pr. m3, årlig omkostning på 13.860 kr. Besparelse 12.592 kr. pr. år. Finansieret over 10 år giver det en årlig netto besparelse på 9.000 kr. Det betaler både det nye gasfyr og giver dig penge tilovers!

Fra elopvarmning til varmepumpe

Du har et årligt elforbrug på i alt 22.000 kWh til opvarmning. Ved skift til varmepumpe reduceres forbruget til 8.200 kWh. Pris på varmepumpeanlæg (luft til vand) 110.000 kr. samt radiatorinstallation 50.000 kr. Finansieret ved banklån over 15 år til 7 % i rente giver det en samlet årlig besparelse på 11.100 kr. Elforbruget til opvarmning falder med 60 % om året!

Har du f.eks. varmepumpe som hovedvarmekilde til opvarmning af din helårsbolig, kan du få en reduktion i elafgiften for det forbrug, der ligger over 4.000 kWh pr. år. Reduktionen i el-afgiften er 0,52 kr. pr. kWh. Det bliver hurtigt 3.000-4.000 kr. i reduktion pr. år

Comments are closed.