Prisen afgør, om vi vælger grønne løsninger

Økonomien betyder mest, når vi vælger grønne energiløsninger. Det konkluderer en ny megafon-måling fra NRGi og Spar Nord ifølge Energy Supply.

Heldigvis kan der være mange penge at spare, når vi vælger grønne energiløsninger og energikilder. Bliv klogere på både undersøgelsen, og hvordan du kan spare penge ved at investere i vedvarende energikilder i denne artikel.

Det økonomiske incitament skal være der

70 procent af de adspurgte svarer, at de gerne vil investere i vedvarende og grønne energikilder, hvis de kan spare penge ved det. Det resultat indikerer, at at økonomien spiller en større rolle end bæredygtigheden i manges valg.

Når det kommer til investeringer i bæredygtighed, svarer 66 procent, at økonomien også har en betydning. ”Selvom der i Danmark er kommet et markant større fokus på bæredygtighed de seneste år, så er det stadig ikke det, der har den afgørende rolle, når vi vælger grønne elprodukter eller varmekilder. Det økonomiske incitament skal i høj grad også være der”, forklarer Benny Hebsgaard, der er energirådgiver hos NRGi. Dog kommenterer Benny Hebsgaard, at disse to faktorer ofte hænger sammen, da det er en god økonomisk investering at tænke i grønne tiltag.

Økonomien er den vigtigste årsag til udskiftning af varmekilde

I undersøgelsen svarer 38 procent, at den vigtigste årsag til, at de skulle skifte til en anden varmekilde i hjemmet er, at de sparer penge. Til sammenligning mener 21 procent, at det er vigtigst, at de bidrager til et grønnere miljø.

Derfor er det igen tydeligt, at økonomien betyder mest, når vi vælger energiløsninger. Danskerne vil gerne se deres grønne tiltag som en god investering, hvor de kan opnå besparelse.

Heldigvis er der mange penge at spare, når vi investerer i energibesparende energiløsninger som eksempelvis en ny varmepumpe eller et nyt gasfyr. Og med nye grønne tiltag fra regeringen er det nemlig også nemt at opnå store besparelser på kort tid.

Læs også: Sådan vælger du den rette varmeløsning.

Vedvarende energi som en god investering

”Der er gode muligheder for at investere i vedvarende energikilder. Der er mange penge at spare hurtigt i form af lavere varme- og elregninger, hvis man for eksempelvis skifter sit gamle oliefyr ud med en varmepumpe eller et gammelt gasfyr til et nyt gasfyr”, udtaler Per Langkilde, direktør i Gastech-Energi.

Særligt efter den nye energiaftale er trådt i kraft, er det blevet endnu billigere for danskere med varmepumper, eller danskere der overvejer at få en varmepumpe.

Der er mange faktorer, der spiller ind i, hvor stor en besparelse og hurtig tilbagebetalingstid du vil få, når du køber en varmepumpe eller et gasfyr. Du kan finde ud af dette ved at kontakte din lokale varmepumpeekspertgasfyrekspert eller ringe til os. Alternativt kan du selv beregne din besparelse nedenfor.

Omkring undersøgelsen

Undersøgelsen foregik på nettet og er gennemført af analysevirksomheden Megafon for NRGi og Spar Nord. Der var 1361 respondenter, som deltog i undersøgelsen. Indholdet af denne artikel er fra Energy Supply.

Så meget kan du spare om året

Prøv vores beregner og se, hvor meget du kan spare på varmeregningen ved at skifte til en ny varmeløsning.

Hvad er en luft til vand-varmepumpe?

En luft til vand-varmepumpe udnytter varmen i luften udenfor og afgiver den til varmeanlægget i din bolig. Varmepumpen placeres udenfor, hvor den efter installation vil passe sig selv.

Hvad er et gasfyr?

Et nyt gasfyr er en energieffektiv varmekilde. Der skabes energi ved afbrænding af naturgassen, og restproduktet er overvejende vanddamp. Gasfyret udleder væsentligt mindre CO2 end et ældre olie- eller gasfyr. Det er kun muligt at få et gasfyr, hvis du bor i et område med naturgas.