Sådan vælger du den rette varmeløsning
Sådan vælger du den rette varmeløsning

Grønne hybridvarmepumper kan aflaste eldistributionsnettet

Realiteterne står og banker på døren i den grønne omstilling, hvor elbiler og opvarmning med varmepumper stiller store krav til eldistributionsnettet.

Med en vision om 5-700.000 eldrevne biler i år 2030* og udfasning af fossilt brændsel til fordel for bl.a. eldrevne varmepumper, skal der investeres milliarder af kroner i at udvide eldistributionsnettet.

Problemer med at levere grøn el

En af de helt store problemstillinger i omstillingen til vedvarende energi er udfordringen med at levere grøn el i perioder med begrænset effekt fra vind og sol.

Gasdistributionsnettet kan være løsningen

En del af løsningen til at aflaste elnettet ligger i det gasdistributionsnet, vi kender, og som forsyner flere hundredetusinde husstande, skoler og industri.

Det er ikke naturgassen, som vi kender i dag, der er løsningen, men fremtidens grønne gasser baseret på biomasse. Det giver en unik mulighed for at kombinere el og klimavenlig grøn gas i et intelligent samspil.

Læs også: Derfor kan gasfyr også være klimavenlige og CO2-neutrale.

Større fokus på gashybridvarmepumper

Ifølge Jacob Juul Andersen, kommerciel produktchef hos Gastech-Energi, kan gashybridvarmepumpen binde hele løsningen sammen. ”En gashybridvarmepumpe er en 2-i-1 løsning, hvor en gaskedel kombineres med en luft til vand-varmepumpe, der sammen med en avanceret styring kan vurdere, om det er mest hensigtsmæssigt at benytte den ene energikilde frem for den anden, eller måske benytte begge på én gang. Normalt vil varmepumpen kunne dække energibehovet med 80-90%, mens den resterende energi kommer fra klimavenlig gas,” fortæller Jacob Juul Andersen.

Fleksibilitet er nøgleordet

Fleksibilitet bliver en vigtig rolle i fremtiden, så vi kan benytte vores vedvarende energikilder uden at udbygge elnettet i det helt store omfang. Fx kan det være hensigtsmæssigt ikke at benytte luft til vand-varmepumpen mellem kl. 6-8, når vi står op, og kl. 17-19, når vi laver aftensmad, og forbruget på elnettet er mest belastet. Tilsvarende kan gælde, når udetemperaturen falder til under minus 7 grader, hvor traditionelle luft til vand-varmepumper skal benytte ekstra effekt i form af en elpatron.

Læs også: Sådan virker en hybridløsning.

ELCO hybridvarmepumpe er gearet til ændringen

ELCO hybridvarmepumpe er allerede forberedt til at imødekomme denne fleksibilitet. Med Smart Grid-teknologi kan hybridvarmepumpen modtage signaler om, hvornår det samfundsmæssigt og økonomisk vil være smartest at benytte den ene energikilde frem for den anden. På den måde kan vi udnytte de grønne energikilder og vores nuværende energidistributionssystem bedst muligt. Samtidig vil vi have lige så meget varme, som vi er vant til, da der altid vil være en energikilde til rådighed.

Fakta om ELCO hybridvarmepumper:

  • Billigere investering end en normal luft til vand-varmepumpe
  • Giver høj energifleksibilitet
  • Forberedt til Smart Grid-energistyring
  • Er lige så billige i drift som traditionelle varmepumper
  • Kan tilsluttes WiFi og fjernovervåges for optimal drift
  • Kan installeres i alle huse med naturgasforsyning
  • Kombinationen af grøn el og biogas gør løsningen 100% CO2-neutral

For yderligere oplysninger kontakt venligst:

Jacob Juul Andersen
Kommerciel Produktchef
Gastech Energi A/S
Tlf. 8742 5938
E-mail: jja@gastech.dk

*Kilde: Dansk Energi: Er elnettet klar til elbilerne?

Så meget kan du spare om året

Prøv vores beregner og se, hvor meget du kan spare på varmeregningen ved at skifte til en ny varmeløsning.