Nye supergrønne varmeanlæg vælger selv den optimale energi
Nye supergrønne varmeanlæg vælger selv den optimale energi

Nye hybridvarmepumper vælger selv den billigste energi

De nye hybridvarmepumper benytter både el og gas og vælger selv, hvad der er bedst og billigst. Og det giver besparelser på både din el- og gasregning.

En hybridvarmepumpe er en 2-i-1 løsning, hvor et naturgasfyr kombineres med en luft til vand-varmepumpe, der selv finder ud af, om det er bedst og mest økonomisk at benytte varmepumpen eller gasfyret til opvarmning. Normalt vil varmepumpen dække energibehovet med 80-90%, mens den resterende energi kommer fra gasfyret.

Fordel at skifte mellem energikilderne

Der er flere fordele ved at skifte mellem energikilderne. For det første giver det en besparelse på din el- og gasregning, og for det andet aflaster det eldistributionsnettet. Sidstnævnte er under pres i omstillingen til vedvarende energi på grund af udfordringen med at levere grøn el (strøm produceret af solceller og vindmøller) i perioder med for lidt vind og sol.

Læs også: Sådan fungerer en hybridløsning.

Anvender gas når elnettet er belastet

Ifølge Jacob Juul Andersen, kommerciel produktchef hos Gastech-Energi, betyder det, at vi kan benytte el, når der er nok af den, og gas, når det er bedst. ”Det er fx ikke hensigtsmæssigt at benytte luft til vand-varmepumpen mellem kl. 6-8, når vi står op, og kl. 17-19, når vi laver aftensmad, og forbruget på elnettet er mest belastet. Tilsvarende gælder, når udetemperaturen falder til under minus 7 grader, hvor traditionelle luft til vand-varmepumper skal benytte ekstra effekt i form af en elpatron. Her træder naturgasfyret til og hjælper med at holde temperaturen oppe og prisen nede. En moderne hybridvarmepumpe som eksempelvis ELCO Hybrid, foretager selv dette valg”, fortæller Jacob Juul Andersen.

Vælg grøn opvarmning

Med en hybridvarmepumpe kan du vælge en CO2-besparende opvarmning af dit hus og brugsvand. Det gør du ved at basere din opvarmning på grøn el og grøn gas, den såkaldte biogas, der bl.a. fremstilles af madaffald og husdyrgødning. Du kan vælge grøn el og grøn gas ved at bestille dette hos dit energiselskab.

To forskellige hybridløsninger

Du kan vælge mellem to løsninger: En komplet gasfyr-/varmepumpeinstallation eller snart også en add-on varmepumpe, som du kobler på dit eksisterende gasfyr. Uanset hvilken løsning du vælger, er én ting sikkert: Du sparer mange penge i det lange løb.

Fakta om ELCO hybridvarmepumper:

  • Billigere investering end en normal luft til vand-varmepumpe
  • Forberedt for fremtidens Smart Grid-energistyring
  • Giver høj energifleksibilitet
  • Er lige så billige i drift som traditionelle varmepumper
  • Kan tilsluttes Wifi og fjernovervåges for optimal drift
  • Kan installeres i alle huse med naturgasforsyning
  • Kombinationen af både grøn el og biogas gør løsningen 100% CO2-neutral

For yderligere oplysninger kontakt venligst:
Jacob Juul Andersen
Kommerciel Produktchef
Gastech Energi A/S
Tlf. 8742 5938
E-mail: jja@gastech.dk

Så meget kan du spare om året

Prøv vores beregner og se, hvor meget du kan spare på varmeregningen ved at skifte til en ny varmeløsning.