Bent Johansen Gastekniker foran Gastech-Energi varevogn
Bent Johansen Gastekniker foran Gastech-Energi varevogn

Sådan sikrer du garantien på dit gasfyr eller din varmepumpe

Er du en af dem, som har fravalgt en serviceaftale til din nye varmeløsning? Måske tænker du, at det er unødvendigt at betale for service, når der er fabriksgaranti på det nye gasfyr eller den nye varmepumpe. Men det kan koste dig dyrt at fravælge serviceaftalen.

Det kan være en stor fejltagelse at droppe serviceaftalen på dit nye gasfyr eller din nye varmepumpe. Du risikerer nemlig at miste fabriksgarantien, og så er du dårligt stillet, hvis uheldet er ude, og dit nye gasfyr eller din nye varmepumpe bryder ned.

Sådan bevarer du fabriksgarantien

De fleste fabrikanter giver 2-5 års fabriksgaranti, når du køber et nyt gasfyr eller en ny varmepumpe. Det betyder, at dit gasfyr eller din varmepumpe bliver repareret uden beregning i garantiperioden, hvis varmeløsningen bryder ned og fx skal have udskiftet dele. Men langt de fleste producenter betinger fabriksgarantien af, at du overholder de eftersyn, som lovgivningen kræver, eller fabrikanten anbefaler. Og derfor kan det være en god idé at huske serviceaftalen.

Læs også: Prisen afgør, om vi vælger grønne energiløsninger.

Udbredt opfattelse at serviceaftalen kan droppes

Gastech-Energi, som er Danmarks største private servicevirksomhed indenfor klimavenlige varmeinstallationer, har undersøgt, om husejere med gasfyr og varmepumper husker serviceaftalen, når de køber ny varmeløsning. Ifølge Casper Ejland, salgschef hos Gastech-Energi, er tendensen desværre, at mange nybagte gasfyrs- og varmepumpeejere fravælger serviceaftalen, fordi de tror, at fejl og mangler er dækket af fabriksgarantien. ”Hvad mange husejere ikke er klar over er, at fabriksgarantien ofte kun dækker, hvis du har overholdt kravene fra fabrikantens og lovgivers side om serviceeftersyn,” fortæller Casper Ejland.

Mange venter med serviceaftalen

”På baggrund af vores undersøgelse kan vi se, at mange husejere gerne vil have en serviceaftale til deres varmeløsning. De vælger bare først at få serviceaftalen, når fabriksgarantien udløber. Og dermed glemmer mange at få lavet de eftersyn, der kræves de første år, og som sikrer, at fabriksgarantien bevares, fortæller Casper Ejland og fortsætter: ”Men med en serviceaftale er de sikret, at eftersynene overholdes, så fabriksgarantien bevares. Og så er det ofte også inkluderet i aftalen, at de gratis kan ringe og få hurtig hjælp, hvis varmen fx er gået.”.

Dyrt at glemme serviceeftersynet

Er uheldet ude, og fx pumpen i gasfyret eller sensoren i varmepumpen ryger i garantiperioden, så kan det hurtigt blive dyrt, hvis du har glemt serviceeftersynene og mistet din fabriksgaranti. En ny pumpe til gasfyret løber nemt op i 3.200 kr., mens det hurtigt kan koste 4.300 kr. at få skiftet varmepumpens sensor. ”Og det er ærgerlige penge at skulle af med, når garantien kunne have dækket, hvis du havde overholdt serviceeftersynene,” siger Casper Ejland.

Læs også: Derfor betaler det sig at have en serviceaftale.

Spørg ind til din garanti

Ifølge Casper Ejland skal virksomheder, der sælger gasfyr og varmepumper blive bedre til at forklare kunderne, at de risikerer at miste fabriksgarantien, hvis de ikke overholder kravene om eftersyn. Men du kan også selv spørge ind til, hvad du skal være opmærksom på for at sikre din fabriksgaranti.

Få styr på serviceeftersynene

Har du fået ny varmeløsning, anbefaler Gastech-Energi, at du tjekker, om du har husket serviceaftalen, så du er sikker på at overholde eftersynene. Og ellers kan det være en god idé at kontakte en servicevirksomhed, der kan efterse din varmeløsning, så du bevarer din fabriksgaranti. ”Det er rigtig ærgerligt at have købt en ny varmeløsning og tro, at man som forbruger er dækket af en garanti for så at finde ud af, at den alligevel ikke dækker, hvis uheldet er ude, slutter Casper Ejland, salgschef hos Gastech-Energi.

For yderligere oplysninger kontakt venligst:

Casper Ejland
Salgschef
Gastech-Energi A/S
Tlf. 8742 5998
E-mail: cae@gastech.dk

Serviceaftale til varmepumper og gasfyr

Med en serviceaftale holdes dit gasfyr eller din varmepumpe i topform, og du kan altid få gratis hjælp, hvis uheldet er ude – også i weekenden og på helligdage i hele fyringssæsonen.