Kan det betale sig at have en serviceaftale på gasfyret eller varmepumpen?

Vi møder af og til spørgsmålet: ”Kan det overhovedet betale sig at have en serviceaftale? Mit gasfyr skal gå meget i stykker i dets levetid, før jeg kommer op på det beløb en serviceaftale koster”. Modspørgsmålet kan også stilles: ”Kan det overhovedet betale sig at have en kaskoforsikring på bilen?” Det er jo ikke sikkert, man nogensinde får brug for den. Alligevel har langt de fleste sådan en forsikring, der beskytter dem mod store uventede udgifter.

Læs også: Vidste du, at det er lovpligtigt at få efterset gasfyret

Hvad er en serviceaftale?

En serviceaftale er primært en forsikring mod at stå uden varme og mod ubehagelige økonomiske overraskelser. Varme har det med at forsvinde på de værst tænkelige tidspunkter, lørdag eller søndag aften, hvor det er næsten umuligt at få hjælp. Men som servicekunde hos Gastech-Energi kan du få hjælp alle ugens dage fra kl. 07.30 – 22.00 i fyringssæsonen. Er du uden varme inden for dette tidsrum, så løser vi det for dig! Hvis du ringer inden 19.30 og har problemer, der ikke kan løses pr. telefon, så kommer vi! Skal vi komme på besøg, koster det ikke noget – både kørsel og arbejdsløn er altid dækket af aftalen. Har du en Tryghed + for gasfyr eller en Total Tryghed for varmepumper, er reservedelene også inkluderet.

Få svaret: Kan gasfyr og varmepumper være lige grønne?

Kan det betale sig?

Hvis du ikke har en serviceaftale, kan det være mere end svært at få en servicetekniker ud på hverdage efter kl. 16.00 og i weekenden. Det koster også nemt 1.500 kr. eller mere blot for et enkelt besøg for gasfyr, og hertil kommer eventuelle reservedele. Har du en varmepumpe skal den efterses en gang årligt i følge loven. Et sådant eftersyn koster også nemt fra ca. 1.500 kr. og opefter.

Over for dette er priserne på serviceaftalerne fra Gastech-Energi: En Gastech Tryghed aftale til gasfyr inkl. frie tilkald, kørsel og fast eftersyn hvert 2. år koster 130 kr. om måneden eller 1495 kr. om året – altså mindre end blot et enkelt servicetilkald. Vælger du en Tryghed+ serviceaftale er reservedele også inkluderet til 195 kr. om måneden.

Kan det betale sig eller ikke? Hvis du vil være sikker på at få hjælp, når du har brug for det, og du gerne vil kende dine fremtidige omkostninger, så kan det godt. Alternativet er at have is i maven og håbe på, at intet går i stykker.

Læs mere om vores serviceaftaler.

Find den rigtige serviceaftale for dig

Læs om vores serviceaftaler og find den rigtige serviceaftale for dig og din varmekilde.

Serviceaftale til varmepumper og gasfyr

Med en serviceaftale holdes dit gasfyr eller din varmepumpe i topform og du kan altid få gratis hjælp, hvis uheldet er ude – også i weekenden og på helligdage i hele fyringssæsonen.