Gastech-Energi servicemontør servicerer en varmepumpe

Serviceaftale eller ej til varmepumpen?

Vi får typisk disse 3 spørgsmål fra dem, som overvejer at fravælge serviceaftalen til deres luft til vand- eller jordvarmepumpe:

 1. Kan det betale sig?
 2. Garantien dækker vel skader/nedbrud?
 3. Kan jeg ikke bare bestille enkelte eftersyn?

En serviceaftale er som enhver anden forsikring: Har du gjort brug af den bare én gang, så er du sikkert kisteglad for, at du havde den. Du kan sammenligne det med at have kaskoforsikring på bilen, som langt de fleste har. Det er heller ikke sikkert, at du får brug for den, men den sikrer dig mod større uventede udgifter. Serviceaftalen har dog også inkluderet det årlige, lovpligtige eftersyn af din luft til vand- eller jordvarmepumpe.

Læs også: Vidste du, at det er lovpligtigt at få efterset varmepumpen?

Derfor kan en serviceaftale betale sig

Med en serviceaftale har du en forsikring mod at stå uden varme og mod ubehagelige økonomiske overraskelser. Ofte forsvinder varmen på de værst tænkelige tidspunkter, i weekenden eller om aftenen, hvor det er næsten umuligt at få hjælp. Prisen for en serviceaftale ligger ikke langt fra et enkelt eftersyn. Til gengæld får du:

 • Frie tilkald
 • Kørsel
 • Lovpligtigt eftersyn én gang hvert år
 • Mulighed for hjælp alle ugens dage – også i weekenden og på helligdage – i hele fyringssæsonen.

Det koster ikke noget, når vi kommer på besøg – både kørsel og arbejdsløn er altid inkluderet i din serviceaftale. Har du en Total Tryghed-serviceaftale for varmepumper, er reservedele også inkluderet i prisen.

Se prisen på en serviceaftale til din luft til vand- eller jord varmepumpe.

Derudover kan der være mange penge at spare på elregningen. Ifølge Teknologisk Institut risikerer varmepumpe-ejere hvert år at få en elregning, der gennemsnitligt er 16 pct. højere end nødvendigt, fordi varmepumpen er installeret eller dimensioneret forkert eller skal justeres.*

Fabriksgarantiens forbehold

Flere husejere dropper serviceaftalen, når varmepumpen er ny. Desværre er mange ikke klar over, at fabriksgarantien ofte kun dækker, hvis du har overholdt kravene om serviceeftersyn.
Derudover dækker din forsikring sjældent en skade forårsaget af din varmepumpe, hvis det årlige lovpligtige serviceeftersyn ikke er overholdt.

Konklusion

En serviceaftale er det rigtige for dig, hvis du vil være sikker på,

 • at få hjælp alle ugens dage – også i weekenden og på helligdage – i hele fyringssæsonen
 • at du overholder det lovpligtige årlige eftersyn
 • at din varmepumpe fungerer optimalt, og
 • at din varmepumpe bruger mindst mulig energi

Alternativt skal du have is i maven, huske at bestille det årlige eftersyn og ellers håbe på, at intet går i stykker.

Vil du have flere relevante artikler? Så kan du tilmelde dig vores nyhedsbrev lige her.

*Kilde: Teknologisk Institut – Den gode varmepumpeinstallation.

Få en serviceaftale inkl. årligt, lovpligtigt eftersyn af din varmepumpe.

Med en serviceaftale bliver din luft til vand- eller jordvarmepumpe løbende vedligeholdt, og det lovpligtige eftersyn overholdes. Du er samtidig sikret gratis hjælp, hvis uheldet er ude – også i weekenden og på helligdage i hele fyringssæsonen.