Hvad er økonomien i at skifte fra gasfyr til varmepumpe?

Overvejer du at udskifte dit gasfyr med en varmepumpe, men mangler du et overblik over økonomien i det? Her kan du blive klogere på prisen på en luft til vand-varmepumpe og de besparelser, du efterfølgende kan opnå på varmeregningen.

Jo større dit gasforbrug er i dag, og jo højere gaspriserne er, jo større er besparelsen ved at skifte til en varmepumpe – også selvom en varmepumpe ved første øjekast koster mange penge. Hvis du alligevel har pengene i banken eller som friværdi, får du glæde af besparelserne med det samme, ligesom du sikrer dig mod eventuelle prisstigninger på gas. Sidst men ikke mindst reducerer du din boligs CO2-udslip og værner om klimaet.

Se hvad du sparer på varmeregningen: Prøv beregneren

Prisen på en luft til vand-varmepumpe afhænger af ydelse og kvalitet, samt hvor kompleks installationen er. Hos vores VVS-installatører ligger prisen på en ny, standard varmepumpeinstallation typisk mellem 80.000-140.000 kroner.

I eksemplerne tager vi udgangspunkt i tre forskellige købspriser på varmepumper – henholdsvis på 80.000 kroner, 100.000 kroner og 120.000 kroner. Vi har inkluderet fuld service. Holdbarheden på varmepumpen sættes til 15 år, hvilket svarer til 180 måneder. En varmepumpe har dog typisk en forventet levetid på mere end 15 år, afhængig af hvilken type der er tale om. Læs mere her.

Du kan derudover fratrække besparelsen på varmeregningen fra den månedlige ydelse.

Eksempel A:
Luft til vand-varmepumpe 80.000 kr.

Totalfinansiering af varmepumpe over 15 år/180 mdr., Resurs Bank 640 kr./md.
Total Tryghed inklusive eftersyn, frie reservedele og frie tilkald 266 kr./md.
Samlet udgift til anskaffelse og serviceaftale 906 kr./md.

Eksempel B:
Luft til vand-varmepumpe 100.000 kr.

Totalfinansiering af varmepumpe over 15 år/180 mdr., Resurs Bank 790 kr./md.
Total Tryghed inklusive eftersyn, frie reservedele og frie tilkald 266 kr./md.
Samlet udgift til anskaffelse og serviceaftale 1.056 kr./md.

Eksempel C:
Luft til vand-varmepumpe 120.000 kr.

Totalfinansiering af varmepumpe over 15 år/180 mdr., Resurs Bank 941 kr./md.
Total Tryghed inklusive eftersyn, frie reservedele og frie tilkald 266 kr./md.
Samlet udgift til anskaffelse og fuld service 1.207 kr./md.

Du har måske pengene i banken eller kan finansiere billigere selv, og så vil regnestykket se anderledes ud. Den månedlige ydelse er ved totalfinansiering gennem Resurs Bank
Prøv beregneren: Se din månedlige ydelse

Du kan få energitilskud til varmepumpe

Du kan søge om at få et tilskud til en varmepumpe fra Bygningspuljen. Det vil typisk være på mellem 13.000 og 25.000 kroner. Nåede du ikke at få tilskud i denne omgang, åbner puljen igen i efteråret 2022. Vær opmærksom på at et eventuelt tilskud ikke indgår i ovenstående regneeksempler.

Læs mere om energitilskuddet.

Sådan kommer du nærmere et skift

Som eksisterende servicekunde hos os er det nemt at skifte. Vi kender alle data på dit nuværende varmeanlæg og kan derfor hurtigt formidle et tilbud til dig. Du modtager tilbuddet fra en af de lokale VVS-installatører, som vi samarbejder med. Hvis du accepterer tilbuddet, vil købet af varmepumpen derfor også foregå gennem VVS-installatøren. Du kan ringe til os på 8742 5959 for at høre med eller bestille et tilbud her.

Vi er landsdækkende

Gastech-Energi A/S har et stort udvalg af kvalitetsvarmepumper fra svenske CTC og europæiske ELCO. Vi sælger dem gennem et udvalgt netværk af lokale VVS-installatører.
Overvejer du en ny varmepumpe, så kontakt os. Vi står klar med råd, vejledning og et tilbud, som er skræddersyet til dine behov.

Få et tilbud på en luft til vand- eller jordvarmepumpe

Vil du vide, hvilken løsning der er den rigtige for dig og din bolig?
Så se her, hvordan du nemt bestiller et tilbud.