Haderslev varmepumpe i have ved siden af drivhus

Vores varmepumpe har haft 11 års fødselsdag. Det er en arbejdshest der bare kører.

Haderslev varmepumpe i haven

En god gammel varmepumpe, der har kørt problemfrit i 11 år.

Det er en af de noget ældre CTC-varmepumper der står og kører bagved huset hos familien Dethlefsen lidt uden for Haderslev. Vi ringer på og bliver modtaget med et ”Mojn” på klingende sønderjydsk.

”Det var noget af en beslutning vi tog, da vi udskiftede oliefyret med en varmepumpe i 2011. Vi følte os lidt som pionerer. Men den har faktisk kørt perfekt og meget økonomisk i alle årene. Den giver en mere behagelig og jævn varme end oliefyret – og den er overraskende stille. Ikke engang naboerne kan høre den.

For at spare på el-regningen er vi delvist selvforsynende med strøm fra et 9 kW solcelleanlæg” siger Hans Jürgen Dethlefsen.

Noget jeg fortryder? Ja, jeg skulle have nok valgt en større model

Børnene er for længst flyttet hjemmefra, men de kommer på besøg, inkl. børnebørn. ”Og lige her skulle vi have tænkt lidt mere langsigtet og valgt en større varmepumpe. Det kniber nemlig med det varme vand når alle er på besøg og skal i bad. Men vi kan sagtens klare det – det ville bare være lidt nemmere hvis der var mere varmt vand til rådighed.

Med dagens elpriser overvejer vi også at montere et større solcelleanlæg, måske på 20 kW i en 3-faste opsætning. Men altså – alt kan jo altid forbedres, og vi er godt tilfredse” slutter Hans Jürgen Dethlefsen.

Haderslev varmepumpe ejer i sit drivhus ved siden af varmepumpen