sort gastech service varebil køre på landevej bag mark og foran huse
sort gastech service varebil køre på landevej bag mark og foran huse

Regler for eftersyn af gasfyr

Mange gasfyrsejere kender ikke anbefalingerne for eftersyn af gasfyr. Flere har spurgt ind til reglerne, og vi har derfor beskrevet dem her på siden, så du kan læse nærmere.

Eftersyn af gasfyr

Hvis du har et gasfyr, kan du se reglerne for eftersyn i Bekendtgørelse om sikkerhed for gasinstallationer.

Hvor ofte dit gasfyr skal efterses, afhænger af fyrets fabrikat, størrelse og type, jf. bekendtgørelsen §§ 144-148.

For langt de fleste gasfyr, som er installeret i private hjem, betyder det, at gasfyret skal efterses efter fabrikantens anvisninger, jf. § 144. Det vil typisk være hvert 2. år, hvis du har et kondenserende gasfyr, og hvert 3. år hvis du har et ikke-kondenserende gasfyr. Er dit gasfyr med åben forbrænding, skal det dog som minimum altid have udført service hvert 2. år, jf. § 145.

Tommelfingerregel

Er dit gasfyr fra efter 2006 vil du typisk have et kondenserende gasfyr med lukket forbrænding. Og så kan du som udgangspunkt gå ud fra, at det skal efterses hvert 2. år.

Gastech-Energi servicemontør udfører service på et gasfyr og kender reglerne for eftersyn af gasfyr

Derfor skal du servicere og vedligeholde dit gasfyr

Dit gasfyr er i gang hele døgnet, og det slider på fyrets dele. Manglende vedligeholdelse kan føre til pludselige nedbrud, dyre reparationer eller i værste fald kulilte udslip. Med en serviceaftale får du efterset, renset og vedligeholdt gasfyret efter fabrikantens anvisninger. Og så slipper du for selv at holde styr på, hvornår gasfyret skal efterses.

Herudover sikrer en serviceaftale med Gastech-Energi dig også akut hjælp alle ugens dage – også i weekenden og på helligdage i hele fyringssæsonen.

Kontakt os, hvis du har spørgsmål

Hvis du er i tvivl om, hvor ofte dit gasfyr skal efterses, kan du kontakte fabrikanten eller tjekke gasfyrets manual. Du er også altid velkommen til at ringe til os på telefon 70 10 15 50 eller skrive til os her.