Akut nedbrud?

Virker dit gasfyr eller din varmepumpe ikke? Ring til os på 70 10 15 50

Eller meld din fejl via e-mail her

Telefontider

( 1. okt - 30. apr ) Alle dage 07.30-22.00

( 1. maj - 30. sep ) Man-tor 07.30-16.00 Fre 07.30-15.30

Nedbrud? Klik her!

Gasfyr er også grønne!

Regeringen har i 2020 præsenteret en ny klimaplan, der blandt andet foreslår at ca. 400.000 olie- og gasfyr skal udskiftes med bl.a. varmepumper inden år 2030. Man kan få et betydeligt tilskud til at skifte. Men en varmepumpe er stadigvæk en stor investering. Det er billigere at skifte til et nyt naturgasfyr end til en varmepumpe, selv efter tilskud.

Er det nødvendigt at skifte til et nyt naturgasfyr?

Du skal som udgangspunkt kun tænke på at skifte hvis dit gasfyr er mere end 15 år gammelt.

Hvis det virker problemfrit, kan det sikkert fungere mange år endnu. Det er ikke strengt nødvendigt at udskifte det, medmindre du har planer om energioptimering, ombygning el. lignende. Hvis fyret er begyndt at fungere dårligt, er det nu, du skal gøre alvor af udskiftningsplanerne.

Husk at du kan bruge håndværkerfradraget når du skifter til et nyt gasfyr

Du kan udnytte håndværkerfradraget på op til 25.000 kr. pr. voksen person i husstanden til installation af et nyt gasfyr. Det svarer til et ”tilskud” på op til 8.750 kr. efter skat pr. person i husstanden.

Det betyder, at hvis arbejdslønnen til installationen af dit nye gasfyr koster 15.000 kr. inkl. moms, så sparer du ca. 3.900 kr. inkl. moms.

Klima- og energiminister Dan Jørgensen skriver i en pressemeddelelse til BT-Erhverv 13. marts 2021 om naturgas og en ny gasledning på Lolland Falster:

“Det handler om at beskytte truede arbejdspladser og om at sikre grøn omstilling i alle dele af Danmark. Den nye gasledning vil allerede ved etableringen give store CO2-besparelser, og på sigt bliver det en helt CO2-neutral løsning, når vi får nok biogas,« siger klima- og energiminister Dan Jørgensen (S) i samme pressemeddelelse.”

Gasfyr er kendt teknologi

Selvom der er kommet nye varmekilder, betyder det ikke at fordelene ved naturgasfyret er forsvundet. Se her:

Miljøvenlige

Naturgas er det mest miljøvenlige fossile brændstof, og der iblandes større og større mængder CO2 neutralt biogas, i 2021 er det 25%. Men man kan vælge at købe biogas fra enkelte gasselskaber, og så er naturgassen helt emissionsfri. Kondenserende teknik gør at en stor del af spildvarmen genanvendes.

Prisbillige

Et naturgasfyr er prisbilligt i anskaffelse og i drift. Det koster mellem halvdelen og en trediedel af en varmepumpe.

Fylder lidt

De fleste naturgasfyr kan være i et garderobeskab, og efterlader god plads i bryggers/entre. Der er ingen udedel.

Støjer ikke

Et moderne naturgasfyr larmer ikke mere end en fryser eller opvaskemaskine, og der er ingen udendørs støj.

Kendt teknologi

Naturgasfyr har været produceret i over 50 år, så det er kendt teknologi

Holdbare

Mange naturgasfyr har holdt 20 års fødselsdag og kører stadigvæk upåklageligt. De skal bare passes med eftersyn.

Alternativ løsning: Hybridvarmepumpen

En alternativ løsning er en kombination af gasfyr og varmepumpe – en hybridvarmepumpe. Det kan f.eks. være i boliger, hvor der er behov for høj fremløbstemperatur.

Det kan være billigere

Det er typisk billigere end en ren varmepumpe, og kan for eksempel være interessant hvis du ikke har fået adgang til statens tilskudspuljer. Hybridvarmepumpen reducerer gasforbruget med op til ca. 80%, og er i praksis lige så billig i drift som den traditionelle varmepumpe. Du kan læse mere om hybridvarmepumpen her.

Læs her om naturgasfyr fra Gastech-Energi

Vi har kvalitetsfyr fra ELCO og Geminox. Du kan læse mere om vores gasfyr her.

OBS: Du kan få Total Tryghed når du skifter til et nyt naturgasfyr!

Hvis du skifter til et nyt gasfyr eller en ny varmepumpe fra Gastech-Energi, kan du få Total Tryghed med i pakken. Total Tryghed er en serviceordning, der dækker alle uforudset udgifter i op til 10, 15 eller 20 år, afhængig af produkt. Både service, kørsel og reservedele er med i prisen. Læs mere om Total Tryghed her.

Total Tryghed tilbydes KUN af Gastech-Energi!

Bestil et tilbud