Akut nedbrud?
Virker dit gasfyr eller din varmepumpe ikke?

Ring til os på
70 10 15 50
(1.okt-30.apr) Alle dage 7.30-22
(1.maj-30.sep) Man-tor 7.30-16. Fre 7.30-15.30
Meld din fejl via e-mail her

Solfanger

Et solvarmeanlæg består udendørs af en eller flere solfangere, som forbindes med husets akkumuleringstank eller varmtvandsbeholder. Normalt benyttes to solfangerpaneler til et solvarmeanlæg til et typisk enfamilieshus. Varmekapaciteten er derved hverken for stor eller for lille, men det beror i hvert tilfælde på en vurdering af det aktuelle behov. Som en god tommelfingerregel skal der bruges 4-6 m2 solfangerflade til opvarmning af brugsvandet.

SKC solfangerpanelet hører til blandt de mest effektive på markedet med en solfangerydelse pr. år på 525-900 kWh/m2, og en forventet levetid på omkring 30 år.

Placering af solfanger

En solfanger kan placeres overalt, blot der er skyggefrit. Udnyttelse af solens energi optimeres, hvis solfangeren er vendt direkte mod syd og monteret med en hældning på mellem 45 og 60 grader.

Som regel placeres solfangerne på taget af boligen, fordi der er god plads og sjældent skygge. Men boligens arkitektur bør faktisk spille en central rolle i valget af placering. For ældre boliger er det normalt en mere æstetisk løsning at placere solfangerne i et hjørne af haven eller andet diskret sted. Drejer det sig om nybyggeri, har man mulighed for at tænke solfangere ind i kombination med ovenlysvinduer, i glasfacader eller placering på udhuse nedbygget i tag etc.

Hvis underlaget er fladt, kan man hæve solfangeren ved hjælp af et særligt stativ. Solfangerne kan også opstilles i haven eller vægmonteres.

Solfanger monteret på skråt tag.
Solfanger monteret på skråt tag på nybyggeri.
Solfanger monteret på fladt tag.

Comments are closed.