Luft til vand varmepumpe udedel ved hus og kvinde på vej hjem

Få din varmepumpe med tilskud eller dobbelt fradrag i 2021

Det er nu, du skal slå til, hvis du også vil have glæde af varmepumpens klimavenlige og økonomiske fordele. Det har nemlig aldrig været mere fordelagtigt at skifte til luft til vand- eller jordvarmepumpe. I 2021 er det igen muligt at få energitilskud på op til 42.000 kr.

Tilskuddet gives til boliger og varmepumper, der opfylder visse kriterier (se listen nedenfor), og det er desværre langt fra alle, der får del i puljen. Men så er der heldigvis mange penge at spare på håndværkerfradraget, som er fordoblet i 2021.

Vi giver dig her et overblik over, hvornår og hvordan du søger tilskud – og hvor meget du får ud af det fordoblede håndværkerfradrag.

Sådan søger du

Der forventes tre ansøgningsrunder i 2021. Første pulje på 250 mio. åbnede i april og blev opbrugt på mindre end et døgn. Puljen forventes åbnet igen i august og oktober 2021. Den samlede pulje i 2021 er på 675 mio. kr.

Når puljen åbner, skal du selv søge om at få tilskud via ansøgningsportalen på sparenergi.dk. Behandlingstiden afhænger bl.a. af, hvornår du har indsendt din ansøgning. Sidste år havde alle ansøgere fået svar efter ca. 2,5 måned, men der er blevet arbejdet på at nedbringe sagsbehandlingstiden. Derudover skal de tre årlige ansøgningsrunder sikre, at man ikke skal vente et helt år, før man kan søge igen, hvis man får afslag.

Det er en god idé at bestille et tilbud allerede nu, så du er klar til at søge, når puljen åbner. Det er dog vigtigt, at du venter med at bestille varmepumpen, indtil du har fået tilsagn om tilskud.

Bestil besøg og få et tilbud

Så meget kan du få i tilskud

Du kan få et skattefrit tilskud på mellem 19.000 og 42.000 kr. til din nye luft til vand- eller jordvarmepumpe. Tilskuddet afhænger af boligens størrelse og varmepumpens energimærkning. Er dit hus eksempelvis på mellem 151 og 200 kvm. , så kan du få 23.000 kr. i tilskud for en A++ luft til vand-varmepumpe og 28.000 kr. for en A+++.

Beregn størrelsen på dit tilskud her

Du kan få tilskud til en luft til vand- eller jordvarmepumpe, hvis varmepumpen:

  • Udskifter dit oliefyr, gasfyr, biomassefyr eller din elvarme.
  • Installeres i din helårsbolig.
  • Er energimærket A++ eller A+++ ved 55 °C.
  • Er tilsluttet et vandbårent system.
  • Producerer varme til både rumopvarmning og varmt brugsvand.
  • Installeres af en VE-godkendt virksomhed (gælder fra. 1. april 2021).

Bemærk, at hvis du skifter fra gas til varmepumpe, er der en udgift forbundet med at få afproppet eller frakoblet gassen.

Du kan ikke få tilskud til varmepumpen, hvis der er fjernvarme i dit område eller truffet beslutning om at udlægge området til fjernvarme. Husk også på, at det ikke er muligt at få både energitilskud og håndværkerfradrag.

Så meget kan du få i håndværkerfradrag i 2021

Hvis du ikke får tilsagn om tilskud, så kan håndværkerfradraget også give dig store besparelser på din nye varmepumpe. Det er blevet fordoblet i år til 25.000 kr. pr. person over 18 år til arbejdslønnen ved klimatilpasning af din bolig.

Uanset om du når at få energitilskud, eller om du vælger håndværkerfradraget, så er der altså mange penge at spare på din luft til vand- eller jordvarmepumpe i 2021.

Regneeksempel ved håndværkerfradrag

Skatteværdien på fradraget kan variere fra kommune til kommune. Men lad os f.eks. sige, at den samlede entreprisesum er på 100.000 kr., og arbejdslønnen udgør 50.000 kr. Hvis skatteværdien er på 30 %, så vil to personer få deres nye varmepumpe 15.000 kr. billigere. (30 % af 50.000 = 15.000 kr.). Se mere på skat.dk.

Sådan indberetter du håndværkerfradrag

  • Gå ind på Håndværkerfradrag på skat.dk efter arbejdets udførelse.
  • Klik på “Oplys håndværkerfradrag”. Log på med Nem-ID.
  • Følg vejledningen og udfyld oplysningerne om arbejdets udførelse.
  • Tryk på ”Overfør”. Beløbet bliver nu automatisk overført til årsopgørelsen.

Få et tilbud på en luft til vand- eller jordvarmepumpe

Vil du vide, hvilken løsning der er den rigtige for dig og din bolig?
Så se her, hvordan du nemt bestiller et tilbud.