Undgå skjult elforbrug om sommeren på dit gasfyr

Dit gasfyr om sommeren – undgå skjult elforbrug

 

Det er endelig blevet varmere i Danmark, og sommeren er på vej. Derfor er det vigtigt at være opmærksom på cirkulationspumpen på dit gasfyr for at undgå et skjult elforbrug. Når du vurderer, at du ikke længere har brug for den samme mængde varme i boligen mere, er det tid til at lukke eller skrue ned for dit gasfyr. De fleste skruer ned for deres gasfyr i maj, og de fleste slukker helt for deres gasfyr i juni.

Det skjulte elforbrug sker, når man slukker for radiatorerne eller gulvvarmen, men cirkulationspumpen stadig pumper opvarmet vand ud, hvilket medfører et øget energiforbrug i de varmere måneder. Vores overmontør Lars Alex forklarer omkring gasfyrene: ”Vores gasfyr har et ikon med en vandhane og et med en radiator. For de ældre modeller af vores gasfyr skal anlæggene i sommermånederne indstilles på vandhane-ikonet, og om vinteren skal de indstilles på radiator-ikonet”.

På billedet ses vandhane- og radiatorikonerne. 

Automatisk klimastyring

Gasfyr lavet efter 1996 fra Gastech-Energi har klimastyring, som selv regulerer, hvor meget gasfyret skal producere af varme i forhold til temperaturen udenfor. Standardindstillingen ligger typisk omkring de 19 grader indenfor i boligen, men temperaturen kan stadig reguleres manuelt på gasfyrene, hvis det ønskes.

 

Vær opmærksom på fugt

Hvis du lukker for dit gasfyr om sommeren, anbefales det at lufte jævnligt ud, da der ellers kan opstå fugtproblemer. Der er især risiko for fugt, hvis:

  • Sommeren er kølig
  • Der bliver ikke luftet ud
  • Dit hus har en kælder

Er du i tvivl om, hvordan dit gasfyr skal forberedes til sommeren, så kontakt os eller din lokale VVS’er.

Comments are closed.