Akut nedbrud?
Virker dit gasfyr eller din varmepumpe ikke?

Ring til os på
70 10 15 50
(1.okt-30.apr) Alle dage 7.30-22
(1.maj-30.sep) Man-tor 7.30-16. Fre 7.30-15.30
Meld din fejl via e-mail her

Jordvarme og jordvarmeanlæg

Fordele ved varmepumper baseret på jordvarme

Jorden fungerer som et kæmpestort batteri, der akkumulerer sommerens varme. Uanset årstiden vil der derfor altid være en vis varmeenergi i jorden. Man skal blot ned i frostfri dybde, cirka en meter under jordoverfladen.

Når et jordvarmeanlæg skal etableres, nedgraves et rørsystem i frostfri dybde, og varme fra jorden kan nu overføres til rørsystemet. Længden på rørsystemet afhænger af det forventede varmebehov og dermed af jordvarmeanlæggets størrelse.

Når væsken cirkulerer i rørsystemet, overføres der varme fra jorden til husets varmeanlæg via varmepumpen. Radiatorsystemet eller gulvvarmeanlægget virker, som de plejer – men varmeregnskabet ser helt anderledes positivt ud med jordvarme end med et traditionelt opvarmningssystem.

Varme og strøm fra solen med jordvarme

Det ideelle jordvarmeanlæg er kombineret med solvarmepaneler, der udnytter energien fra solens stråler direkte. Solvarmeanlægget kan f.eks. sørge for produktionen af det varme brugsvand til boligen. I solrige perioder kan eventuel overskudsvarme fra solvarmepanelerne ledes ned i anlægget. På den måde udnyttes solvarmen fuldt ud, og effekten fra varmepumpen øges. Du kan læse mere om fordelene ved en kombinationsløsning her.

Anlægget kan også med fordel suppleres med solceller. Solceller kan bidrage til produktionen af den strøm, som jordvarmeanlægget forbruger. På den måde opnår man en energineutral løsning med betydelige besparelser på varmeregnskabet fra dag ét.

Jordvarme gav besparelse på over 50% på varmeregnskabet

Familien Roldsgaard ejer et dejligt fritidslandbrug nær Vejen i Sydjylland. Efter at have forbedret isoleringen i det 140 m2 store stuehus, besluttede familien efter råd fra sin VVS-installatør at udskifte et ældre, uøkonomisk gasfyr med et jordvarmeanlæg. Det har givet en massiv besparelse på varmeregnskabet – skønsmæssigt på over 50% om året i gennemsnit.  Læs mere her.

Beregn din besparelse

Jo mere energi du bruger til det bestående varmeanlæg i boligen, desto lettere er det at få god økonomi i en løsning med en jordvarme varmepumpe. Ved et lavere forbrug bliver tilbagebetalingstiden lidt længere. På lang sigt vil en løsning med en varmepumpe dog altid være en rigtig god og sikker investering.

Du kan lave en vejledende online beregning af dit kommende varmeforbrug, hvis du ønsker at udskifte din nuværende installation med en varmepumpe. Beregn din besparelse.

Sådan kommer du videre

Der er meget at forholde sig til, når det gælder varmepumper. Jo mere du ved, desto mere sikkert et valg kan du træffe. Det er et godt råd, at du har sat dig grundigt ind i stoffet, inden du beslutter dig for en løsning.

Går du i tanker om at få en løsning med jordvarme, er det vigtigt at du kontakter en erfaren installatør til at gennemgå varmeanlægget i din bolig. Vi samarbejder med en række eksperter som kan rådgive dig. Find dem i oversigten her. Så er du sikker på, at få den bedste løsning til netop din bolig.

Det er vigtigt, at et anlæg med en varmepumpe dimensioneres rigtigt. Ved et jordvarmeanlæg er det helt afgørende, at der er beregnet tilstrækkelig antal meter jordslange til nedgravning. Anlægget skal kunne levere tilstrækkelig varmt vand til, at alle i husstanden f.eks. kan komme i bad om morgenen.

Du finder en formular til registrering af de nødvendige oplysninger her. Aflever formularen til din VVS-installatør – eller send den til os med mail til adressen salg@gastech.dk

Du er også velkommen til at kontakte os på telefon 8742 5959. Så hjælper vi dig videre i processen

BLIV RINGET OP

Udfyld nedenstående skema, og vi kontakter dig hurtigst muligt inden for åbningstiden.

Kontakt mig vedrørende:

Service og serviceabonnementer:
Naturgasfyr, varmepumper og solvarme
Industri, brændere og strålevarme

Information om:
Naturgasfyr og/eller solvarme
Varmepumpe
Brændere, strålevarme og kedelanlæg

Jordvarmeanlæg fra anerkendte producenter

Gastech-Energi repræsenterer nogle af markedets bedste varmepumper, henholdsvis svenske CTC og østrigske IDM. I begge tilfælde er der tale om producenter, der har over 30 års erfaring med varmepumper. Du kan se vores produktoversigt her

CTC EcoHeat 400 jordvarmepumpe / jordvarmeanlæg

CTC EcoHeat 400 er en alt i én-løsning med buffertank og varmtvandsproduktion i én og samme enhed. Den lovpligtige miljøpressostat er til indbygning i enheden. Ekspansionsbeholderen til centralvarmeanlægget tilsluttes oven på kabinettet. Det sikrer nem og uproblematisk installation.

En bivalent shunt sikrer flow-uafhængig tilslutning på centralvarmeanlægget, mens den korrekte temperaturforskel over kondensatoren klares via den intelligente styring og den automatisk regulerbare ladepumpe i enheden. Det medvirker til at sikre optimal ydelse, uanset om man tilslutter varmepumpen (jordvarmeanlæg) til et 1-strengs eller 2-strengs anlæg.

En varmepumpe fra CTC EcoHeat 400-serien er en af de mest lydsvage jordvarme varmepumper på markedet.

CTC GSi-12 modulerende jordvarmepumpe

Denne jordvarmepumpe er en modulerende varmepumpe, der automatisk tilpasser sig husets effektbehov i løbet af året. Når behovet er stort, øges effekten, og når behovet er lille, reducerer kompressoren omdrejningerne, så effekten mindskes. På den måde opnår du altid maksimale besparelser.

IDM Terra jordvarmepumpe / jordvarmeanlæg

IDM Terra varmepumper til jordvarme leveres i 7 forskellige størrelser – fra 14,9 kW til 41,8 kW. Varmepumpen (jordvarmeanlægget) bruges ikke blot til rumopvarmning, den leverer også masser af varmt brugsvand. Med HGL-teknologien (højtemperatur teknologi) kan der opnås en temperatur på brugsvandet på op til 60°C. HGL-teknologien leverer varmt vand på få sekunder – uden nogen form for mellemoplagring og kun i den mængde, der ønskes.

Energien udnyttes optimalt med en fordeling, hvor 85% bruges til varmekredsen, mens resten bruges til produktion af varmt vand via Hygienik-beholderen.

IDM Terra varmepumper (jordvarmeanlæg) kan også hjælpe med at holde boligen behagelig kølig på varme sommerdage.

Den intelligente NAVIGATOR®-styring er nem at tilpasse. Det er muligt at styre op til syv varmekredse individuelt, dvs. syv forskellige tidsprogrammer for opvarmning og syv forskellige temperaturzoner i boligen.

Få et uforpligtende tilbud på en jordvarme varmepumpe

Comments are closed.