Akut nedbrud?
Virker dit gasfyr eller din varmepumpe ikke?

Ring til os på
70 10 15 50
(1.okt-30.apr) Alle dage 7.30-22
(1.maj-30.sep) Man-tor 7.30-16. Fre 7.30-15.30
Meld din fejl via e-mail her

Varmepumpe eller fjernvarme?

Hans Ottosen bor i Horsens i et hus på 230 m2., midt i et fjernvarmeområde, Han har imidlertid valgt en anden opvarmningsløsning: Et hybridanlæg fra Gastech-Energi.

Fjernvarmen er med fuld fart på vej ind i forstæderne til Horsens. Alligevel har Hans Ottosen valgt at satse på en individuel løsning frem for fjernvarmen, på grund af økonomien og den mindre miljøbelastning.

”Jeg tror på at varmepumpen og eventuelt solenergi er fremtidens opvarmningsform” udtaler Hans Ottosen. ”Det er alternative energiformer, der udnytter ressourcerne optimalt”.

Hans Ottosen bor midt i et gammelt gasområde, og har derfor valgt en kombineret hybrid løsning, baseret på en varmepumpe og et gasfyr fra Gastech-Energi. Varmepumpen står for 80% af varmeproduktionen, og gasfyret træder til i de allerkoldeste perioder. ”Men det har ikke kørt endnu” siger han, ”og vi er da i begyndelsen af november med temperaturer omkring frysepunktet.”

Anlægget er placeret i et standard køkkenskab i bryggerset, komplet inkl. gasfyr, varmtvandsbeholder og et styringsmodul. Udedelen er diskret monteret på taget. I praksis gør det installationen helt usynlig.

”En ting jeg vil fremhæve er den gode service, Gastech yder” siger Hans Ottosen. ”Der har været nogle indkøringsproblemer, men de er blevet løst med det samme og uden diskussion. Og så er det smart, at anlægget er overvåget via internettet fra Gastechs servicecentral – de kan simpelthen se, hvordan det kører, og sætte ind med eventuelle justeringer med det samme, hvis det er nødvendigt”.

Comments are closed.