Rødt hus med en CTC varmepumpe udedel

Energioptimér dit hus med en varmepumpe

En vigtig del af energioptimeringen af et hus er varmekilden. Som husejer kan du opnå store besparelser ved at skifte fra bl.a oliefyr til en varmepumpe.

Hos Gastech-Energi støder vi ofte på varmeanlæg, der bruger alt for meget energi. Økonomisk kan det være en dyr fornøjelse at opvarme huset, når det ikke er energioptimeret. Med en energioptimering af dit hus kan du opnå store energibesparelser, som er en fordel for både din økonomi og miljøet.

Prøv beregneren: Se din besparelse med en ny varmeløsning

Hvad indebærer en energioptimering?

En energioptimering handler primært om isoleringen og varmekilden i dit hus. Især om vinteren fyrer danskerne op for varmen, men hvis den alligevel slipper ud, er energien spildt. Derfor er det vigtigt først at se på isoleringen og derefter din varmekilde. Hos Gastech-Energi er vi eksperter i energioptimering og luft til vand-varmepumper, og vi kan derfor vejlede dig i præcis hvilken varmepumpe, du har brug for, hvis du vil opnå den største mulige energibesparelse og energioptimering.

Bliv guidet: Den rigtige varmeløsning for dig

Få foretaget energiberegning på dit hus

Uanset om dit hus er opvarmet med oliefyr eller elopvarmning, kan dit hus energioptimeres. Hvis dit oliefyr er mere end ti år gammelt, er der stor sansynlighed for, at du kan opnå en stor energibesparelse ved at udskifte oliefyret til en ny og moderne varmepumpe.

Læs også: Overvejer du at udskifte dit oliefyr

Tilskud til varmepumper

Du kan få tilskud, hvis du udskifter din gamle varmeløsning med en ny luft til vand- eller jordvarmepumpe. Tilskuddets har tidligere ligget på mellem 13.000 og 30.000 kr., alt efter hvilken varmepumpe du vælger, din boligs størrelse og varmepumpens energimærkning.

Læs mere: Få tilskud til luft til vand- og jordvarmepumpe

Smart energibesparende funktion på varmepumpen

De fleste nyere varmepumper kan automatisk sættes på pause i de perioder på døgnet, hvor strømmen er dyrest. Find manualen til din varmepumpe frem og læs, hvordan du tidsindstiller driften. Om sommeren, hvor varmen i boligen er slukket, kan du indstille varmepumpen til at opvarme brugsvandet, når strømmen er billigst. Så behøver den kun at køre meget få timer hver dag.

Læs mere her: Sæt varmepumpen på pause, når strømmen er dyrest

Husk også: Hvis du blot sætter temperaturen ned med en grad i dit hus, kan du spare op til 5% på din varmeregning om året.

Så meget kan du spare om året

Prøv vores beregner og se, hvor meget du kan spare på varmeregningen ved at skifte til en ny varmeløsning.