Energioptimering af dit hus med en varmepumpe

Overvejer du ligesom mange andre danskere en energioptimering af dit hus? En vigtig del af energioptimeringen i et hus er varmekilden, og som husejer kan du opnå store besparelser ved at skifte fra et oliefyr til en varmepumpe.

Hos Gastech-Energi støder vi ofte på varmeanlæg, der bruger alt for meget energi. Økonomisk kan det være en dyr fornøjelse at opvarme huset, når det ikke er energioptimeret, men der findes heldigvis andre billigere alternativer. Med en energioptimering af dit hus kan du opnå store energibesparelser, som er en fordel for både din økonomi og miljøet. Få lavet en energiberegning af en fagmand og fin ud af, hvor meget du præcist kan spare, og hvad du kan få i tilskud til energiforbedringer.

Læs også: Spar penge ved at udskifte oliefyret.

Hvad indebærer en energioptimering?

En energioptimering handler primært om isoleringen og varmekilden i dit hus. Især om vinteren fyrer danskerne op for varmen, men hvis den alligevel slipper ud, er energien spildt. Derfor er det vigtigt først at se på isoleringen og derefter din varmekilde. Hos Gastech-Energi er vi eksperter i energioptimering og luft til vand-varmepumper, og vi kan derfor vejlede dig i præcis hvilken varmepumpe, du har brug for, hvis du vil opnå den største mulige energibesparelse og energioptimering.

Få foretaget energiberegning på dit hus

Uanset om dit hus’ varmekilde er et oliefyr eller elopvarmning, kan dit hus energioptimeres. Hvis du vil have en præcis energiberegning, skal du kontakte en fagmand, som kan lave energiberegningen af dit hus for dig. Hvis dit oliefyr er mere end ti år gammelt, er der en god chance for, at du kan opnå en stor energibesparelse ved at udskifte oliefyret til en ny og moderne varmepumpe.

Tilskud til varmepumper

Du kan få tilskud, hvis du udskifter din gamle varmeløsning med en ny luft til vand- eller jordvarmepumpe. Tilskuddets størrelse ligger mellem 13.000 og 30.000 kr., alt efter hvilken varmepumpe du vælger, din boligs størrelse og varmepumpens energimærkning. Læs mere om betingelserne for tilskud til luft til vand-varmepumper og tilskud til jordvarmepumper.

Så meget kan du spare om året

Prøv vores beregner og se, hvor meget du kan spare på varmeregningen ved at skifte til en ny varmeløsning.

Energibesparelse på din varmepumpe

Nye varmepumper har et display, hvor du kan indstille din varmepumpe. Herved kan du skrue ned for din varmepumpe om natten, eller når du ikke er hjemme. Derved kan du opnå en energibesparelse og samtidig spare på pengene. Hvis du blot sætter temperaturen ned med en grad i huset, kan du spare op til 5% på din varmeregning om året.