Servicemontør fra gastech-energi holder et apparat som bruges når der laves service på et gasfyr i forbindelse med en serviceaftale

Overvejer du at købe et brugt gasfyr?

Hvis dit oliefyr eller ældre gasfyr ikke kan mere, er det en mulighed at købe et brugt gasfyr. Se her, hvornår det giver mening.

Der bliver solgt rigtig mange brugte gasfyr, blandt andet på Den Blå Avis. Og det kan være en god idé at købe et brugt gasfyr, hvis du inden for kortere tid overvejer at skifte til en varmepumpe eller afventer fjernvarme inden for 3-5 år.

Hvis det har længere udsigter, skal du måske vælge et nyt gasfyr. Et nyt gasfyr har en levetid på mindst 15 år, og her kan du tegne en Total Tryghed serviceaftale, der sikrer dig mod alle udgifter til service og reparation. Det kan blive billigst i længden.

Få svaret: Hvor lang er levetiden på et gasfyr?

Her er nogle af de vigtige faktorer, du skal tage med i betragtning for at sikre, at et brugt gasfyr er en god investering:

 1. Alder og stand
  • Undersøg gasfyrets alder og generelle stand. Ældre modeller kan have lavere energieffektivitet og højere vedligeholdelsesomkostninger. Hvis gasfyret er relativt nyt og er blevet vedligeholdt ordentligt, kan det være en fornuftig investering. Køb derfor så nyt et fyr som muligt; dvs. under 10 år gammelt og bedst under 5 år.
 2. Servicehistorik
  • Spørg om servicehistorikken. Et gasfyr, der er blevet regelmæssigt serviceret og vedligeholdt, vil sandsynligvis have en længere levetid og færre potentielle problemer.
 3. Garanti
  • Hvis der stadig er en gyldig garantiperiode tilbage, kan det være en ekstra fordel. Det kan give dig ekstra beskyttelse i tilfælde af problemer.
 4. Installation
  • Sørg for, at installationen er blevet udført af en autoriseret VVS-installatør.
 5. Økonomiske overvejelser
  • Sammenlign prisen på det brugte gasfyr med prisen på en tilsvarende ny model. Hvis besparelsen er betydelig, og gasfyret opfylder dine behov, kan det være en fornuftig investering.

Husk, at sikkerhed er afgørende, når det kommer til gasapparater. Hvis du er i tvivl, eller ikke har erfaring med at vurdere brugte gasfyr, kan det være en god idé at få hjælp fra en professionel VVS-installatør for at sikre, at gasfyret er i god stand og sikkert at bruge.

Brug altid en autoriseret VVS-installatør

Du må under ingen omstændigheder selv montere det brugte gasfyr. Gas er meget sikkert, men utætheder kan få katastrofale følger. Det er derfor vigtigt, at du vælger at få det brugte gasfyr installeret og indstillet korrekt af en professionel VVS-installatør.

Du kan finde din lokale autoriserede VVS-Installatør her.

Husk, at gasfyret skal anmeldes til Sikkerhedsstyrelsen

Installationen af det nye (brugte) gasfyr skal anmeldes til Sikkerhedsstyrelsen. Når du bruger en autoriseret VVS-installatør, gør han det for dig.

Læs også: Reglerne for eftersyn af gasfyr

Vigtigt, hvis du overvejer at købe et brugt gasfyr!

Det kan være en god idé at købe et brugt gasfyr, MEN man skal være meget opmærksom på specielt ét forhold:

Hvis fyret, du køber, har ligget ubrugt i lang tid, kan du opleve visse problemer eller udfordringer, når det igen tages i brug.

Det kan for eksempel være rust og korrosion, blokerede rør eller ventiler, og værst af alt: Gaslækager. Udsivende gas kan være direkte livsfarligt.

Køber du brugt, er det vigtigt at du kontaktee en autoriseret VVS-installatør for at få fyret tjekket og monteret. Herefter kan Gastech-Energi gennemføre en omhyggelig inspektion og service før genstart. Det betyder, at du får besøg af en af vores serviceteknikere, der gennemgår gasfyret for eventuelle fejl og mangler. Derudover bliver gasfyret indstillet korrekt og justeret til den mest økonomiske drift.

Du kan også tegne en serviceaftale. Når du har en serviceaftale, kommer du ind i vores servicesystem med frie tilkald og al den hjælp du har brug for – alle ugens dage, i weekender og på helligdage, i hele fyringssæsonen.

Se prisen på en serviceaftale til dit brugte gasfyr

Vi deler vores viden og erfaring

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få relevante artikler, sparetips, gode råd om vedligehold, konkurrencer og meget mere.
Du vil modtage nyhedsbrevet ca. 2 gange om måneden, det er uforpligtende og kan til enhver tid afmeldes.

Tilmeld dig nyhedsbrevet her.

Få en serviceaftale til dit gasfyr

Med en serviceaftale bliver dit gasfyr løbende vedligeholdt. Du er samtidig sikret gratis hjælp, hvis uheldet er ude – også i weekenden og på helligdage i hele fyringssæsonen.