Kolde hænder på en radiator

Guide: Hvis du har varmepumpe og står uden varme

Står du pludselig uden varme og varmt vand, så prøv at tjekke følgende på din luft til vand- eller jordvarmepumpe:

 1. Se efter, om der er lys i displayet på varmepumpen
  Hvis der ikke er lys, skal du kontrollere elsikringerne og HFI-relæet og tjekke, at afbryderen til varmepumpen er aktiveret.
 2. Tjek, om der mangler vand på varmepumpen
  Trykket skal ligge mellem 1-2 bar. Hvis trykket er lavere, skal du sørge for at efterfylde varmepumpen med vand. Der er normalt at påfylde vand 2-4 gange om året.
  Se videoen: Sådan fylder du vand på din varmepumpe
 3. I tilfælde af fejlmelding/-udkobling på varmepumpen
  Prøv at trykke på genindkoblingsknappen/resetknappen for at genstarte varmepumpen. Hvis varmepumpen ikke starter, skal du notere fejlmeldingen/fejlkoden. Har du en serviceaftale kan du fejlmelde her og få hjælp hurtigst muligt.
 4. Står varmepumpen stille, uden der er fejlmelding/-udkobling
  Afbryd strømmen til varmepumpen i 15 sekunder og tænd den igen. Starter varmepumpen ikke, kan du fejlmelde her.

Er du ikke kunde hos os, vil vi også meget gerne hjælpe dig. Ring og få en snak om dine muligheder for at blive kunde hos Gastech-Energi eller se vores serviceaftaler her. Vi servicerer alle gængse mærker af gasfyr og varmepumpe-mærkerne: Baxi, CTC, DVI, Elco, Metro Therm, Vølund og IDM Energie.

Hvis du oplever nedbrud
Fejlmeld varmepumpen via formularen. Så har vi alle de informationer vi har brug for, for at sætte en servicemontør på opgaven og få den løst hurtigst muligt.

Læs også: Kan en serviceaftale betale sig?

Få en serviceaftale inkl. årligt, lovpligtigt eftersyn af din varmepumpe.

Med en serviceaftale bliver din luft til vand- eller jordvarmepumpe løbende vedligeholdt, og det lovpligtige eftersyn overholdes. Du er samtidig sikret gratis hjælp, hvis uheldet er ude – også i weekenden og på helligdage i hele fyringssæsonen.