En god investering: Gaskedel har 21 års jubilæum – og kører stadig fejlfrit

Med løbende serviceeftersyn kan en gaskedel fungere i flere årtier – og er dermed en rigtig god investering.

Tomm Giiff købte sin gaskedel, en THR, i 1997. Det skulle vise sig at være en særdeles god investering. Gaskedlen fungerer stadig, og gennem 21 år har behovet for service begrænset sig til udskiftning af fire elektroder og en ventilator. Vedligeholdelsesomkostningerne har således været lave.
”Omkostningerne forbundet med gaskedlen siger tydeligt noget om kvaliteten af gaskedlen og serviceeftersynene fra Gastech-Energi”, fortæller Tomm Giiff.

At serviceomkostningerne har kunnet holdes på et minimum, skyldes i høj grad Tomm Giiffs serviceaftale med Gastech-Energi, som har udført regelmæssige tjek af gaskedlen i løbet af dens – indtil videre – 21 års levetid. Serviceeftersynene sikrer, at gaskedlen fungerer, som den skal, og sikrer, at der bliver foretaget nødvendig vedligeholdelse.

En god investering

Tomm Giiffs gaskedel blev testet af Dansk Gasteknisk Center A/S i 14 dage i 1997 uden indvendinger, inden Tomm købte den. ”Min far arbejdede hos Gastech-Energi i 1997, og gaskedlen var allerede blevet brugt til at fyre adskillige kubikmeter gas af under myndighedstesten, inden jeg købte den,” fortæller Tomm.

Derfor var Tomm ikke i tvivl om, at gaskedlen var af højeste kvalitet og ville kunne klare hans behov for opvarmning. Dog ændrede Tomms situation sig, da han etablerede en tilbygning til huset. Han købte derfor en gaskedel mere til at opvarme tilbygningen.

”Jeg valgte dog ikke at opvarme tilbygningen alligevel, så jeg har stadig den nye gaskedel til at stå i den originale papkasse som reserve. Jeg tror faktisk aldrig, at vi får brug for den med den evighedsmaskine, jeg har,” siger Tomm grinende.