Varmepumpe i køkkenhave

Valgte den billigste varmepumpe og en elbil.

Varmepumpen reducerede energi­omkostningerne med 26.000 kr.

For et år siden gik familien Autrup ”all-in” for en grøn løsning. Benzinbilen blev skiftet til en elbil, og oliefyret til en varmepumpe

2xAutrup bor i en fantastisk villa i Skalsbjerg lidt uden for Slagelse. Den parklignende have er snorlige, og i den ene ende af haven står der en ELCO varmepumpe og leverer varme.

”Vi skiftede fra olie for et års tid siden” fortæller Peter Autrup.

”Vi kontaktede A/S Poul Larsen og fik en virkelig god rådgivning. Der var en dyr og en billig løsning, han anbefalede den billige til ca. 80.000 kr., og den er udmærket. Den kører sammen med et Genvex anlæg.”

En flot installation

Som billederne viser er installationen virkelig flot, også inde i huset, hvor både styring og varmtvandsbeholder er gemt væk i et skab. Varmepumpen er leveret incl. en Total Tryghedsaftale, så familien helt undgår udgifter til service, reparationer og reservedele i 10 år.

Og i øvrigt …

Ved siden af el-bilen i garagen står der en god, gammel SAAB med vaskeægte benzinmotor. ”Den vil jeg ikke af med” sige Peter Autrup.” Den bliver taget frem, ved festlige lejligheder”.

”Det mest imponerende er vores besparelser ved skiftet. Vores samlede energiregning for transport og opvarmning er reduceret med 26.000 kr. om året”.