Så kan det ikke blive meget grønnere!

Lidt nord for Frederikshavn ligger der en stor villa. Foran holder der en lastbil med en rendegraver på ladet. Indenfor er der en supergrøn varmeløsning.

Steen Christensen kører rendegraver. Men han kører også en varmeløsning, der er så grøn som den næsten kan blive. ”Efter 15 år med gas skiftede vi sidste år til en varmepumpe. Vi valgte en CTC fordi den er svensk – og svenskerne har brugt varmepumper i flere årtier. Samtidig er de kendt for kvalitet og en god COP-værdi. Vi supplerede med 3 kW solceller til elproduktion, og et solvarmeanlæg til produktion af varmt vand. Alt bliver styret fra varmepumpens styresystem. Det første år brugte vi i alt 5.200 kW og mange af dem fik vi forærende fra solen.”

Huset er ikke nyt, men efter en oversvømmelse blev det efterisoleret og fik indlagt gulvvarme. Der er ingen støjgener fra varmepumpen, der er placeret i samarbejde med virksomheden Mr. Cool, der gav en virkelig god rådgivning. Alt er installeret lige efter bogen.

Hvad vi sparede med en varmepumpe? Vi halverede varmeudgiften!

Steen Christensen fortsætter: ”Vi har tænkt fremtid, miljø og gratis energi ind i vores varmeanlæg. Og vi valgte en varmepumpe fra Gastech-Energi, fordi vi kendte dem som en pålidelig leverandør, ikke mindst af service. De passede vores gasfyr i mange år til vores fulde tilfredshed. Og jo, vi har sparet penge på varmeregningen – jeg ved det ikke helt præcist, men jeg tror den blev halveret.”