Sidste chance for at indberette håndværkerfradrag

Håndværkerfradraget blev afskaffet pr. 1. april 2022. Det betyder, at du i 2022 kun kan få fradrag for det arbejde, der er udført senest 31. marts 2022 og betalt senest 31. maj 2022. Hvis du har fået udført håndværksarbejde, f.eks. til installation af nyt gasfyr, og du endnu ikke har søgt om fradraget, er der åbnet for, at du kan gøre det fra den 16. januar 2023.

Du skal oplyse i TastSelv på skat.dk:

  • For 2022: Du kan oplyse dit håndværkerfradrag fra den 16. januar 2023. Vælg Forskudsopgørelsen 2022, og tryk på lommeregneren ud for Håndværkerfradrag felt 460
  • For 2021: Vælg Ret årsopgørelsen, og tryk på lommeregneren ud for Håndværkerfradrag rubrik 460

Hvis det f.eks. er et gasfyr, du har anskaffet, kan du trække arbejdslønnen til installationen af gasfyret fra i skat, men ikke selve gasfyret.

Beregner: Se, om det kan betale sig for dig at skifte varmeløsning

Husk

Inden du søger, skal du tjekke følgende:

  • Arbejdet skal være betalt elektronisk med f.eks. dankort, MobilePay eller netbank og ikke med kontanter, hvis du vil benytte håndværkerfradraget.
  • Arbejdslønnen skal fremgå af din faktura.
  • Du skal have gemt din dokumentation for det udførte arbejde.

Så meget kan du få i fradrag

En husstand med to voksne kan få fradrag for arbejdsløn på op til 25.800 kr. i 2022. Fradragets skatteværdi er ca. 26 %. Det betyder, at hvis arbejdslønnen til installationen af et nyt gasfyr var 15.000 kr. inkl. moms, så kan du spare 3.900 kr. inkl. moms.

Læs også: Det bedste spareråd af dem alle

Du kan stadig få servicefradrag

Håndværkerfradraget er væk, men du kan stadig få fradrag for f.eks. rengøring, havearbejde og børnepasning. Det kan du læse mere om her.

Vi deler vores viden og erfaring

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få relevante artikler, sparetips, gode råd om vedligehold, konkurrencer og meget mere.
Du vil modtage nyhedsbrevet ca. 2 gange om måneden, det er uforpligtende og kan til enhver tid afmeldes.

Tilmeld dig nyhedsbrevet her.

Serviceaftale til varmepumper og gasfyr

Med en serviceaftale holdes dit gasfyr eller din varmepumpe i topform, og du kan altid få gratis hjælp, hvis uheldet er ude – også i weekenden og på helligdage i hele fyringssæsonen.