Får du mest ud af din varmepumpes varme?

Når du har en luft til vand- eller jordvarmepumpe, kan du selv være med til at sikre, at varmepumpen yder optimalt. Vi har lavet en tjekliste med 4 punkter, som du kan kigge ind i.

1: Husstandens varmebehov

Varmepumpens skal indstilles efter husstandens varmebehov. Varmtvandsbeholderen skal stå på 55 grader og centralvarmen skal ligge lavest muligt. Andet er spild af energi.

Læs også: Sådan undgår du legionella i din varmepumpe.

2: Efterisolering

Hvis du efterisolerer dit hus, er det en god idé at få indstillingerne på varmepumpen tilpasset. Bedre isolering vil ofte være udslagsgivende for varmepumpens effektivitet, ydelse og levetid.

Få hjælp af fagfolk til at få indstillet din varmepumpe til lavest muligt energiforbrug: Se vores serviceaftaler.

3: Hvis du udvider din bolig

Hvis du ønsker at udvide din bolig, eller har bygget til, er det vigtigt, at den nye tilbygning tilsluttes, så der opnås højst mulig effektivitet fra din nuværende varmepumpe. I nogle tilfælde kan det svare sig, at lave ændringer på centralvarmeanlægget i den eksisterende bygning, for at få mest ud af din varmepumpe.

4: Kig på dit forbrug

Kontrollér, at elforbruget i varmepumpen svarer til det forventede forbrug. Vi anbefaler, at du aflæser dit forbrug løbende og skriver det ned, så du har et overblik. På den måde vil det være tydeligt, hvis varmepumpen pludselig bruger mere energi, og i det tilfælde vil det være en god idé at få et eftersyn af en professionel.

Læs også: Sådan får du mindre lyd fra varmepumpen.

Få en serviceaftale inkl. årligt, lovpligtigt eftersyn af din varmepumpe.

Med en serviceaftale bliver din luft til vand- eller jordvarmepumpe løbende vedligeholdt, og det lovpligtige eftersyn overholdes. Du er samtidig sikret gratis hjælp, hvis uheldet er ude – også i weekenden og på helligdage i hele fyringssæsonen.

Vi deler vores viden og erfaring

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få relevante artikler, sparetips, gode råd om vedligehold, konkurrencer og meget mere.
Du vil modtage nyhedsbrevet ca. 2 gange om måneden, det er uforpligtende og kan til enhver tid afmeldes.

Tilmeld dig nyhedsbrevet her.